chevron_right
Monitorul oficial local

ÎNTÂMPINAȚI CU ÎNCREDERE RECENZORII!

Nepszamotthon Hu

În urma finalizării etapei de autorecenzare a început etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință a populației. 66% din locuitorii municipiului au completat chestionarul online, în timp ce restul de 34% din populație va fi vizitată la domiciliu de către recenzori.

Începând cu data de 10 iunie, 42 de recenzori din Miercurea-Ciuc au început să viziteze persoanele care nu s-au autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022 sau nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ.

„Îi încurajăm pe cetățenii orașului să primească cu încredere recenzorii în casele lor și să răspundă la chestionar" – a declarat Wohlfart Rudolf, secretarul general al Municipiului Miercurea-Ciuc. Acesta a adăugat că, dacă, din orice motiv, prima întâlnire propusă de recenzor nu este convenabilă, trebuie stabilită o nouă întâlnire atunci când sunteți sigur că veți fi acasă. Secretarul general a mai precizat că toți recenzorii au legitimație eliberată de Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Colectarea datelor de recensământ se realizează pe tot parcursul săptămânii prin interviu față-în-față, prin folosirea tabletelor speciale. Un recenzor calificat poate completa chestionarul în aproximativ cincisprezece minute.

Etapa de colectare a datelor prin deplasarea recenzorilor se va desfășura până pe 17 iulie. Participarea la recensământ este o datorie civică.

Nepszamotthon Hu