chevron_right
Monitorul oficial local

ZILELE MUNICIPIULUI MIERCUREA-CIUC

calendar
Miercurea Ciuc
Ro

Iată că a sosit și acest moment: după doi ani putem sărbători din nou fără restricții ziua de naștere al orașului nostru! În primul weekend din luna august oferim o serie de experiențe inedite și posibilăți de distracție și de petrecere al timpului liber îi așteaptă pe locuitorii din Miercurea-Ciuc și din localitățile limitrofe. Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc 2022 va fi mai degrabă un eveniment comunitar, o sărbătoare al orașului, decât un festival. Prin evenimentele programate ne vom baza în primul rând pe valorile locale, dar în același timp vom avea și invitați de marcă.

Locul de desfășurare al concertelor în aer liber va fi scena amenajată în Piața Libertății. Aici veți putea urmări tinerii artiști promițători al scenei de muzică ușoară din Miercurea-Ciuc: grupa Slágerebbje, format din actuali și foști elevi al Liceului de Artă Nagy István (5 august, ora 18.30) și tânăra talentă, Szakács Szilvia din Miercurea-Ciuc (6 august, ora 18.00). De asemenea, vor concerta artiști renumiți precum Honeybeast din Ungaria (5 august, ora 21.30) și Margaret Island (7 august, ora 21.00), Voltaj din România (6 august, ora 21.30), iar pentru iubitorii de percuție și instrumente de percuție, Festivalul de Ritm Dob-ban va fi locul ideal.

Instituțiile noastre culturale se vor alătura cu propriile lor evenimente programului Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc. Pentru iubitorii de muzică simfonică, Orchestra de Cameră Ciuc va deschide seria de evenimente cu un concert de muzică clasică pe 4 august, la ora 19.30 în Biserica Sfântul Augustin. Solistul și dirijorul serii va fi violoncelistul rus de renume mondial Denis Shapovalov, el fiind un invitat frecvent al spectacolelor de muzică clasică din orașul nostru. Muzeul Secuiesc al Ciucului va găzdui un tur ghidat neconvențional al expoziției BarabásiLab de către Barabási Albert-László. Muzeul va expune, de asemenea, un document istoric al orașului, o scrisoare privilegiată din secolul al XVII-lea. Ansamblul Național Secuiesc Harghita va avea un spectacol în cadrul celei de-a 20-a ediții a Festivalului Cartofului din Parcul Central.

Zilele Miercurea-Ciuc vor cuprinde, de asemenea, o serie de activități pentru copii și familii, respectiv evenimente sportive.

PROGRAM

Ro