HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

AZ ISKOLAIVAL EGYÜTT A BÖLCSŐDEI TANÉV IS ELKEZDŐDIK


A szokásoshoz a lehető legközelebb álló formában kezdődhet a következő iskolai tanév Csíkszeredában. Ezzel egy időben a bölcsődei foglalkozások is elindulnak a megyeszékhelyen – határozott a mai, augusztus 17-i ülésén a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság, felülbírálva korábbi határozatát.

Normális tanév nélkül nem lehetnek normális mindennapjaink – vezette fel mai sajtótájékoztatóját Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere. A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság elnökeként az elöljáró két fontos bejelentést tett.

Egyrészt a bizottság felülbírálta korábbi határozatát, miszerint a bölcsődei foglalkozások akkor indulhatnak újra, ha a térségben öt egymást követő napon nem regisztrálnak új koronavírus-fertőzést. Az új álláspont szerint a szeptember 14-re tervezett iskolkezdéssel egy időben elindulhat a bölcsődei tanév is.

Másrészt a polgármesteri hivatal 450 újabb kézfertőtlenítő adagolót és 55 további ózongenerátort vásárol az iskoláknak, és 5 liter fertőtlenítőszert rendel valamennyi adagolóhoz (a korábban vásároltakhoz is).

Az iskolaigazgatókkal tartott múlt szerdai egyeztetés nyomán egyébként a polgármester közölte: a csíkszeredai iskolák a „zöld forgatókönyv” szerint készülnek a tanévkezdésre, de a folyamatban levő iskolafelújítások miatt még sok a kérdés az oktatás lebonyolításával kapcsolatban.

 

2020. augusztus 17.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR Georges Feydeau: BOLHA A FÜLBE
21
ÁPR HANGVERSENY A CSÍKI TÖLGYEKÉRT – családi hangverseny
20
ÁPR HANGVERSENY A CSÍKI TÖLGYEKÉRT – Beethoven-Weber-est
18
ÁPR FÉNYBENJÁRÓK – Nagy Péter előadása
15
ÁPR ERDÉLYI TÁNCKÓSTOLÓ – a Hargita Együttes műsora
13

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA