HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY: SZIGORÍTJÁK A PIACI KERESKEDÉST


Két kivétellel közterületen és magánterületen egyaránt betiltják a piaci típusú kereskedést Csíkszeredában, és szükség esetén Hargitafürdőn hoznak létre újabb karanténövezeteket – döntöttek a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság április 6-i ülésén.

Az ülést követő szokásos sajtótájékoztatóján Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke kifejtette: ma, április 6-án fejezik be a lépcsőház-fertőtlenítések első körét és a második kör szervezetten kezdődik húsvét harmadnapján, folyamatban van a kézfertőtlenítő adagolók felszerelése, de továbbra is kérdéses azok feltöltése, illetve kifüggesztették a katasztrófavédelmi övezetek számát, az övezeti felelős nevét és telefonszámát. Egyebek mellett ők figyelnek majd az adott övezetben a házi elkülönítésben levőkre, továbbá az Időseinkért program kedvezményezettjeire is. (A városházi nyilvántartásban pillanatnyilag 202 idős személy szerepel, akik élelmiszer- és gyógyszervásárlásban számíthatnak a polgármesteri hivatal segítségére.)

A bizottság határozottan megtiltott mindenféle piaci típusú kereskedést Csíkszereda közigazgatási területén. Kivételt képez a megyeháza árkádjai alatt kialakított átmeneti gyümölcs- és zöldségpiac, valamint az engedélyezett mozgóboltokból való árusítás – jelenleg egyetlen példa erre a Harmopan pékárut kínáló három mobil árusítópontja, de várják azok jelentkezését is, akik bárányhúst árusítanának ugyanilyen módszerrel. Néhány, bárányhúst árusító termelőnek a felfüggesztett zöldségpiacon is kialakítanak standokat a húsvéti időszakban.

Döntöttek arról is, hogy amennyiben újabb helyszíneket kell kijelölni karanténnak, akkor Hargitafürdőn jelölik ki a további övezeteket.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR Georges Feydeau: BOLHA A FÜLBE
21
ÁPR HANGVERSENY A CSÍKI TÖLGYEKÉRT – családi hangverseny
20
ÁPR HANGVERSENY A CSÍKI TÖLGYEKÉRT – Beethoven-Weber-est
18
ÁPR FÉNYBENJÁRÓK – Nagy Péter előadása
15
ÁPR ERDÉLYI TÁNCKÓSTOLÓ – a Hargita Együttes műsora
13

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA