chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

SZINTAXIS

koncert
calendar
2022.08.07 19:30 - 21:00
08 Szintaxis

A Szintaxis öttagú erdélyi zenekar, 2019-ben alakult, és a kezdeti lendület mellett megjelenő elszántságot tudatos építkezés követte.

Első kislemeze 2019 novemberében Percek.Fák.Erdő címmel jelent meg, rajta hat dallal, melyek közül a Lépcsőház és a Közeleg feléd korábban videóklippel együtt debütált. Utóbbi szinte percre pontosan a kislemez megjelenésének pillanatában elnyerte a Legszebb Erdélyi Magyar Dal címét. A kislemez utolsó dalát, a Megtaláltam, elvesztettem című szerzeményt a Petőfi TV-ben élőben játszották, az M2 Kulisszák mögött műsorában teljes A38 hajós koncertjük és interjújuk forgott, a Lépcsőház és a Másképp mondanánk pedig bemutatkozott a Petőfi Rádióban is.

2021-ben elnyerték a Siculus Fesztivál nagydíját. Jelenleg első nagylemezükön dolgoznak, amelyet 2022 őszén szeretnének bemutatni. Eddig három dalt jelentettek meg a közelgő albumról, amelyekhez videóklipet is készítettek. Ahogy neked a legjobb, Fel az égre és Úgymintrég című dalaik jelenleg többezres nézettségnél járnak a legnagyobb videómegosztó portálon. Terveik között szerepel dalaik akusztikus átdolgozása, melyek videóiban egy-egy Maros megyei, illetve erdélyi vidék különleges helyeit mutatnák be.

08 Szintaxis