HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Rendezvényajánló

NOV

HOBO–ADY ENDRE: A föltámadás szomorúsága (Ady-est)

2019. november 15.
15

Csíkszeredába látogat Földes „Hobo” László A föltámadás szomorúsága című Ady-estjével. A november 15-én, pénteken 17 órakor kezdődő fellépés helyszíne a Csíki Mozi.

 

A föltámadás szomorúsága című összeállításról ő maga így vall: ,,Nem Ady-körképet szeretnék adni, hanem azokat a verseket mondom el, amelyekben válaszokat találtam a saját problémáimra. Ezekben a versekben megmutatkozik az útja végéhez közeledő férfi nem lankadó felelősségű, harcos, ostorozó hazaszeretete Európa közepén, viszonya a múlthoz, a történelemhez, sorstársaihoz, a Nyugathoz, valamint hálás emlékezése az elmúlt szerelmekre, álmokra és reményekre.” A 2014 áprilisában a budapesti Nemzeti Színházban bemutatott előadást Vidnyánszky Attila rendezte, a zenei aláfestést Fekete-Kovács Kornélnak köszönhetjük.

Az előadóesten harmincegy Ady-költemény hangzik el, ebből tíz megzenésített versként, mások zenei aláfestéssel, s lesznek ,,önmagukban” megszólalók is. Az összeállításban helyet kap a Poéta és publikum című, máig érvényes publicisztika is.

Jegyeket vásárolhatnak a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9–18 óra között, illetve online a bilete.ro weboldalon.

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA