HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Rendezvényajánló

OKT

OKTÓBER 23. – Főhajtás a forradalom évfordulóján

2019. október 23.
23

Az 1956. október 23-án Budapesten kitört forradalom 63. évfordulóján Csíkszeredában háromrészes ünnepi megemlékezés-sorozaton róhatják le tiszteletüket az áldozatok előtt. 

A Volt Politikai Foglyok Szövetsége Hargita megyei szervezetének megemlékezésén, a Kalász negyedi temetőben 12.00 órakor kezdődik az ünnepi műsor az 1956-osok emlékére állított kopjafánál. Közreműködik a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar. Az ökumenikus egyházi áldást követően koszorúzás zárja a Kalász negyedi megemlékezést.

Az 1956 téren, a Gloria Victis emlékműnél 17.00 órakor kezdődik az ünnepi műsor a városháza szervezésében. Szavalatok, ünnepi beszédek és közös ima mellett a Role együttes zenés összeállítása teszi gazdagabbá az eseményt, majd ez esetben is koszorúzás zárja a rendezvényt.

Különleges programpontja lesz az idei megemlékezésnek a magyarországi Bágyi Balázs New Quartet 19.00 órakor kezdődő koncertje a Csíki Moziban. Az együttes az ünnepi repertoárját magyar szerzők által jegyzett dzsesszdarabokból állította össze, amelyeket amerikai rádiók sugároztak 1956-ban a forradalom idején, szolidaritásukat kifejezve ezáltal a felkelőkkel. Jegyek a Csíki Mozi jegypénztárában, illetve a bilete.ro weboldalon válthatók.

Rendezvényajánló

FEB A GÁLA – színházi előadás
23
FEB FARSANGZÁRÓ NÓTAEST
22
FEB VALAN – AZ ANGYALOK VÖLGYE – filmvetítés
21
FEB JUMANJI: A KÖVETKEZŐ SZINT – filmvetítés
21
FEB 1917 – filmvetítés
21

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA