HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Rendezvényajánló

JÚL

XVII. FERENCES IFJÚSÁGI ZARÁNDOKLAT

2019. július 28.
28

2019. július 28. – augusztus 2.

Július 28–augusztus 2. között rendezik a XVII. Ferences Ifjúsági Zarándoklatot. A FerIZa olyan 16 és 35 év közötti fiataloknak szóló program, akik a zarándoklat során közelebb szeretnének kerülni Istenhez, a természethez, zarándoktársaikhoz, önmagukhoz, és akik mindezért vállalják a kemény fizikai próbákat.

A zarándoklat első három napja gyaloglás, a második része lelki töltekezés a csíksomlyói kegytemplomban és kolostorban. A résztvevőknek a körülbelül 50 kilométeres gyaloglás idejére a következőket kell magukkal hozniuk: sátrat (ha ennek beszerzése gondot jelent, a szervezők találnak rá megoldást), hálózsákot, latizelt/izolírt, élelmet és olyan ruházatot, lábbelit, amely bírja a strapát, az esős időjárást is. (Elemlámpa hozatala ajánlott!) A zarándokoknak csak a FerIZa (későbbi időpontban megjelölendő) indulási helyszínére való utazást és a hazautazást kell fizetniük. A szervezők adományokat elfogadnak, de a részvételnek nincs meghatározott díja.

Az indulás helyszínéről és más részletekről érdeklődni a ferencesprogramok33@gmail.com e-mail címen vagy a következő telefonszámok valamelyikén lehet: 0746774701 (Pantea Tibor OFM), 0748193371 (dr. Orbán Szabolcs OFM). A jelentkezők részvételi szándékukat legkésőbb 2019. július 21-ig jelezzék!

 

Rendezvényajánló

AUG MÁGNÁS MISKA – operett
28
AUG VANNAK VIDÉKEK – Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi-estje
24
AUG EGYEDÜL VAGYUNK? – tudományos-zenés előadás
20
AUG III. RICHÁRD – szabadtéri színházi előadás
14
AUG VERSEK ÉS DALOK – verskoncert
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA