HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Rendezvényajánló

MÁJ

L. I. Lázár: REJTŐZŐ KAVICSOK – író-olvasó találkozó

2019. május 16.
16

2019. május 16., csütörtök, 10.00 és 13.00 óra/ Kájoni János Megyei Könyvtár

 

„Egy kavics is tud csillogni az ember életében. Nevezzük hát kavicsnak a felbecsülhetetlen értékű embereket.” (Kolozsi Lázár Ildikó Ildikó)

Kolozsi Lázár Ildikó, írói nevén L.I. Lázár, a Rejtőző kavicsok című ifjúsági regény szerzője lesz a Kájoni János Megyei Könyvtár vendége 2019. május 16-án. A gyergyószentmiklósi születésű, Budapesten élő író, Nívó-díjas és Ezüsttoll-díjas újságíró, első ifjúsági regénye a Rejtőző kavicsok 2012-ben jelent meg a Móra Könyvkiadó gondozásában.

„A regény ízig-vérig mai történet: egy budapesti középiskola 17 éves diákjainak életét mutatja be, de a tanárok és a szülők karakterei is élnek, lüktetnek, üzennek. Buli, lógás, pia, drog, szerelem, szex, internet, harc, bosszú, versengés – a szeretetéhes, de tanárgyilkos bandát az új magyartanárnő, Janik Anna szelídíti meg, nem kevés könnycsepp árán. Amellett, hogy a történet tökéletesen huszonegyedik századi, van valami, ami időtlenné teszi: ezek pedig a vad, zabolátlan ösztönök és vágyak… és igen, a szeretet...”

  1. I. Lázár vagyis Kolozsi Lázár Ildikó a Rejtőző kavicsok ifjúsági regény szerzője Gyergyószentmiklóson született, ám 30 éve él Budapesten. Nívó-díjas és minisztériumi Ezüsttoll-díjas újságíró, többszörösen díjazott pedagógus és író. Minden vágya, hogy az ifjúságnak olyan apró morzsáknak látszó muníciókat tudjon átadni, amelyeknek köszönhetően nem tévednek el az élet „sűrű erdejében”.

 

Rendezvényajánló

JÚL XVII. FERENCES IFJÚSÁGI ZARÁNDOKLAT
28
JÚL Szilágyi Tibor: NYITOTT ABLAK – zenés játék
22
JÚL Szakács Attila Imre: GÖRÖNGYÖS ÚTON...EGY SZÉKELY ÉLETPÁLYA CSÍKBORZSOVÁTÓL SZATYMAZIG – könyvbemutató
18
JÚL GYŐRFFY LÁSZLÓ: NEKROSPEKTÍV – kiállítás
18
JÚL RÖPTETŐ – ÉRZELMI INTELLIGENCIA FEJLESZTŐ TÁBOR GYERMEKEKNEK
15

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA