HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Rendezvényajánló

MÁJ

L. I. Lázár: REJTŐZŐ KAVICSOK – író-olvasó találkozó

2019. május 16.
16

2019. május 16., csütörtök, 10.00 és 13.00 óra/ Kájoni János Megyei Könyvtár

 

„Egy kavics is tud csillogni az ember életében. Nevezzük hát kavicsnak a felbecsülhetetlen értékű embereket.” (Kolozsi Lázár Ildikó Ildikó)

Kolozsi Lázár Ildikó, írói nevén L.I. Lázár, a Rejtőző kavicsok című ifjúsági regény szerzője lesz a Kájoni János Megyei Könyvtár vendége 2019. május 16-án. A gyergyószentmiklósi születésű, Budapesten élő író, Nívó-díjas és Ezüsttoll-díjas újságíró, első ifjúsági regénye a Rejtőző kavicsok 2012-ben jelent meg a Móra Könyvkiadó gondozásában.

„A regény ízig-vérig mai történet: egy budapesti középiskola 17 éves diákjainak életét mutatja be, de a tanárok és a szülők karakterei is élnek, lüktetnek, üzennek. Buli, lógás, pia, drog, szerelem, szex, internet, harc, bosszú, versengés – a szeretetéhes, de tanárgyilkos bandát az új magyartanárnő, Janik Anna szelídíti meg, nem kevés könnycsepp árán. Amellett, hogy a történet tökéletesen huszonegyedik századi, van valami, ami időtlenné teszi: ezek pedig a vad, zabolátlan ösztönök és vágyak… és igen, a szeretet...”

  1. I. Lázár vagyis Kolozsi Lázár Ildikó a Rejtőző kavicsok ifjúsági regény szerzője Gyergyószentmiklóson született, ám 30 éve él Budapesten. Nívó-díjas és minisztériumi Ezüsttoll-díjas újságíró, többszörösen díjazott pedagógus és író. Minden vágya, hogy az ifjúságnak olyan apró morzsáknak látszó muníciókat tudjon átadni, amelyeknek köszönhetően nem tévednek el az élet „sűrű erdejében”.

 

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA