Rendezvényajánló

MÁR

TRANSZILVÁNIA ROAD TRIP – slam poetry-est

2019. március 17.
17

Fellépnek: Pion István, Mészáros Péter és Bárány Bence

2019. március 15., péntek, 17.00 óra / Kájoni János Megyei Könyvtár

A slam poetry műfajának három neves magyarországi képviselője, Pion István, Mészáros Péter és Bárány Bence érkezik székelyföldi körútra márciusban, Murányi Sándor Olivér székelyudvarhelyi író meghívására. A tizenévesek körében rendkívül népszerű költő-slammerek Csíkszeredában is fellépnek, a Kájoni János Megyei Könyvtárban szervezett slam poetry esten.

Pion István (Vác, 1984) költő, újságíró, az első slam poetry szöveggel rendelkező verseskötet írója (Atlasz bírja, Helikon Kiadó, 2013). Mika Slam Klub győztes, további versenyeken 1., 3., 4. helyezést ért el. Tizenhárom éves korától írt verseket, főleg a sérelmeit fogalmazta meg bennük. Mint irodalmi alkotásokat, tizennyolc éves korától kezdte komolyan venni őket. – Azt gondolom, hogy a magas irodalmat szépen el lehet vinni új rétegek felé – vallja.

Mészáros Péter (Szeged, 1993) 2017-ben országos bajnok slammer költő így vall magáról: „Tízéves koromig szentül meg voltam róla győződve, hogy azért áll a naptárban ez az öt betű, mert engem így hívnak. Ez a fajta öntudat és erő határozta meg az életem, meg a másodikos farsangi tojásegyensúlyozó-verseny győzelmem. Aztán elkezdtem Pesten pszichológiát tanulni és rájöttem, hogy az ember nincs is annyira elrontva, mint hinné. Van egy gyerekem, a Slam Poetry Szeged, próbálom nevelgetni, de csak a hátamra büfizik és irtó gyönyörűen mosolyog”.

Bárány Bence (Miskolc, 1993) 2013 óta slammel, versenyeken volt országos 5., 4., 3., 2. helyezett. Slam Poetry Győr-alapító, állandó konferáló és szervező. Volt R2D2 farsangon tizenegy évesen, a jelmez azóta is jó rá. Szerzett gazdaságinformatika diplomát, azóta se veszi hasznát. Grafikus. Tanonc. Félig. Az a fajta, aki telefonba jegyzetel, de ha nagyítani akar, nem zoom-ol, hanem közelebb hajol.

 

Rendezvényajánló

MÁJ FÉSZEK NÉLKÜL – BUKOVINAI SZÉKELYEK
27
MÁJ Dr. Egyed Ákos: SZÉKELY KONSTITÚCIÓK (SZÉKELY JOG, SZÉKELY ÖRÖKSÉG)
24
MÁJ KORAI NYOMTATVÁNYOK MŰVÉSZETE. ILLUSZTRÁLÁS A NYOMTATÁS ELSŐ SZÁZADAIBAN – Róth András Lajos vetítéssel kísért előadása
23
MÁJ A CSÍKI KAMARAZENEKAR CSALÁDI HANGVERSENYE – A szegény legény Mátyás király udvarában – zenés mesejáték
23
MÁJ CSÍK-EXPO
23

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA