HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Rendezvényajánló

JAN

Dr. Bakó Hajnalka: GYÖNGYSZEMEK – könyvbemutató

2019. január 14.
14

A HONFOGLALÁS ELŐTTŐL AZ EURÓPAI UNIÓ UTÁNIG SOROZAT JANUÁRI ELŐADÁSAI

 Dr. Bakó Hajnalka: GYÖNGYSZEMEK – könyvbemutató 

2019. január 14., péntek, 18.00 óra / Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának gyűlésterme

 

Az erdélyi katolikus családok lelkiségi havilapja, a Krisztus világa 2010 szeptembere és 2018 januárja között szinte minden hónapban közölte Dr. Bakó Hajnalka írásait. „Az elején nem gondoltam, hogy ez a felkérés hosszú lejáratú lesz. Hónapról hónapra egyfajta elégtelenséget éreztem a munkámmal kapcsolatban. A teológián hozzászoktattak tudományos munkaként kezelni a fejtegetéseket, megtanultam a teológiai nyelvezetet, az elvárásokat, rövidséget, tömörséget, és mindez most mintha nem kellett volna. Inkább történeteket vártak tőlem. Pálforduló volt az a nap, de hitem és bizalmam megmentett a kudarctól és szép lassan kezdtem történeteket írni, követve a liturgikus évet.

Cikkeim átölelik az élet majdnem minden területét, a kórházi betegek lelki ápolásától a személyes tapasztalatokig, ünnepek, emléknapok és események sorozatát, megérintik a lelket és a kedves Olvasó hol nevethet, hol könnyezhet olvasás közben.

Miközben hűségesen gyűjtöttem minden lapszámot az elsőtől kezdve, lassan megérett bennem a gondolat: jó lenne kiadni egy kötetben. Úgy éreztem, kordokumentum, élő történelem lehetne.” – elevenítette fel őszinteséggel a kötet létrejöttének folyamatát dr. Bakó Hajnalka, aki így ajánlja a bemutatás előtt álló könyvét: „aki kitünteti azzal, hogy kézbe veszi, forgassa haszonnal és épüljön belőle, mert van mondanivalója.”

Rendezvényajánló

JÚL XVII. FERENCES IFJÚSÁGI ZARÁNDOKLAT
28
JÚL Szilágyi Tibor: NYITOTT ABLAK – zenés játék
22
JÚL Szakács Attila Imre: GÖRÖNGYÖS ÚTON...EGY SZÉKELY ÉLETPÁLYA CSÍKBORZSOVÁTÓL SZATYMAZIG – könyvbemutató
18
JÚL GYŐRFFY LÁSZLÓ: NEKROSPEKTÍV – kiállítás
18
JÚL RÖPTETŐ – ÉRZELMI INTELLIGENCIA FEJLESZTŐ TÁBOR GYERMEKEKNEK
15

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA