Rendezvényajánló

DEC

„MENNYBŐL AZ ANGYAL“ – Szarka Tamás & Ghymes Karácsonyi koncert

2018. december 01.
01

Megújult és módosított elnevezésén az idén 35 éve alakult Ghymes együttes. A népszerű világzenei formáció Csíkszeredában ad nagykoncertet 2018. december 1-jén 19.00 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Az 1983-ban alakult Ghymes zenekar alapítói a Kossuth-díjas fivérek Szarka Tamás és Szarka Gyula, akik ez alkalomból a Mennyből az angyal című lemezüket mutatják be. A műsor a karácsonyi misztériumot, mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül. A karácsony, mint a keresztény kultúra legnagyobb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került színpadi feldolgozásra, felmutatásra. Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van. Sok gyerek és felnőtt együtt látja, hogy a karácsony nemcsak „a télapó kalandjai a bevásárlóközpontban“, hanem valami egészen más.

A karácsonyi koncerten a legszebb és legismertebb karácsonyi dallamok csendülnek fel a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium kórusának közreműködésével, úgymint a Mennyből az angyal, a Pásztorok, pásztorok, Ó, gyönyörű, szép, titokzatos éj, valamint 10 karácsonyi verset is hallhatnak a résztvevők Szarka Tamástól.

Jegyek elővételben elérhetőek online a www. bilete.ro/csikszeredaoldalon, személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9.00 és 18.00 óra között, illetve az előadás előtt egy órával a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Rendezvényajánló

MÁJ FÉSZEK NÉLKÜL – BUKOVINAI SZÉKELYEK
27
MÁJ Dr. Egyed Ákos: SZÉKELY KONSTITÚCIÓK (SZÉKELY JOG, SZÉKELY ÖRÖKSÉG)
24
MÁJ KORAI NYOMTATVÁNYOK MŰVÉSZETE. ILLUSZTRÁLÁS A NYOMTATÁS ELSŐ SZÁZADAIBAN – Róth András Lajos vetítéssel kísért előadása
23
MÁJ A CSÍKI KAMARAZENEKAR CSALÁDI HANGVERSENYE – A szegény legény Mátyás király udvarában – zenés mesejáték
23
MÁJ CSÍK-EXPO
23

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA