Rendezvényajánló

NOV

ERDÉLYI PRÍMÁSOK TALÁLKOZÓJA

2018. november 13.
13

2018. november 13–16. / Városi Művelődési Ház

 

Népi örökségünk feltárását, összegyűjtését szolgáló rendezvényünk az Erdélyi Prímások Találkozója. Évről évre lelkes közönség várja, ugyanakkor a szakmai körökben is elismert és számon tartott népzenei nagyrendezvény. Eredetileg kettős célja volt a találkozónak. Egyrészt lehetőséget biztosított jó minőségű hangfelvételek készítésére a hagyományőrző muzsikusokkal, másrészt be lehetett mutatni a népzenészeket a közönségnek, ismertetve, népszerűsítve muzsikájukat. Azóta rendezvényünk kiegészült azzal a szándékkal is, hogy a találkozó adjon lehetőséget minél több fiatal, tehetséges népzenésznek és zenekarnak a bemutatkozásra, ugyanakkor kiváló alkalmat nyújtva számukra megismerkedni, együtt muzsikálni a nagy öregekkel.

Az utóbbi években a találkozó keretében lehetőség nyílik hagyományőrző zenészekkel közösen elmélyülni egy-egy tájegység népzenéjében: népi hegedű, brácsa, bőgő, furulya és ének szakmai képzésen vehetnek részt az érdeklődők. A szakmai képzések a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék tanárainak szakmai vezetésével zajlanak.

A szakmai képzések nyitottak bárki számára, a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, melyet 2018. november 12., hétfő 16 óráig tehetnek meg. Jelentkezni lehet a 0040 266 371 362-es telefonszámon vagy a hargitaneptanc@gmail.com címen.

 

Programterv:

November 13., kedd 15.00–18.00 óra / népi hangszeres, népi énekes szakmai képzés

November 14., szerda 10.00–12.00, 15.00–18.00 óra / népi hangszeres, népi énekes szakmai képzés

November 14., szerda 18.00–19.30 / Széki vonós bandák. Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék adjunktusának előadása

November 15., csütörtök 19.00 óra / Erdélyi hagyományőrző és táncházzenészek gálaműsora

November 16., péntek 19.00 óra / a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék hallgatóinak gálaműsora

A két gálaműsort táncház követi a műsorokban fellépő zenekarok közreműködésével.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk.

 

A rendezvény szervezője: Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, fenntartó Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata, társszervező a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, szakmai támogatók: Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézet.

 

A csütörtöki és a pénteki gálaműsorra jegyeket a Csíki Mozi jegypénztárában, hétköznapokon 9.00–18.00 óra között, illetve a www.bilete.ro oldalon lehet váltani. Az előadás megkezdése előtt egy órával a Városi Művelődési Házban áruljuk jegyeinket.

További információk a 0266–317 007-es telefonszámon igényelhetők.

 

 

Találkozzunk tehát november 13. és 16. között a szervező Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes székhelyén, a csíkszeredai Városi Művelődési Házban!

Rendezvényajánló

NOV AZ OLVASÓKÖR NOVEMBERI TALÁLKOZÓJA – Egy klasszikus dokumentumregény: Életben maradtak
19
NOV A MAROSVÁSÁRHELYI SZÉKELY NÉPTÁNCOSOK, NÓTAÉNEKESEK, ZENÉS, TÁNCOS OPERETT GÁLÁJA
18
NOV Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla: BIHAR-HEGYSÉG – A KIRÁLY-HÁGÓTÓL A BIHAR-HÁGÓIG; KEMÉNY JÁNOS. A MAROSVÉCSI MECÉNÁS – AZ ERDÉLYI HELIKON ALAPÍTÓJA – kettős albumbemutató
16
NOV HUMORISTÁK VILÁGKÖRÜLI TURNÉJA
16
NOV ERDÉLYI PRÍMÁSOK TALÁLKOZÓJA
13

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség