Rendezvényajánló

MÁJ

Böjte Csaba: SZENT LÁSZLÓVAL A BOLDOGSÁGRA VEZETŐ PARANCSOLATOK ÚTJÁN

2017. május 30.
30

 

2017. május 30., kedd, 18.00 óra / Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának gyűlésterme 

Előadás a Honfoglalás előttől az Európai Unió utánig sorozat keretében

 

Ha sok a baleset az utakon, mert eltévesztjük a közlekedési szabályokat, táblákat helyezünk ki, jelzéseket festünk az úttestre és mindjárt kevesebb tragédia történik.

Társadalmunkban is sok a „baleset”: rengeteg a feszültség, a veszekedés, a válás, sajnálatos módon nagyon sok gyermek árvaházba kerül, sok felnőtt börtönbe jut vagy idejekorán meghal. Mit tehetünk?

Mivel a 2017-es esztendő Szent László-emlékév, Böjte atya azt javasolja, hogy Erdély védőszentjének vezetésével nézzük át az Isten szent törvényeit, és induljunk el a boldogságunkat jelentő parancsok útján!

 

Böjte Csaba (Kolozsvár, 1959) ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben nehéz körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. Édesapját egy verse miatt a Ceauşescu-rezsim bírósága hét évi börtönre ítélte, ahonnan négy és fél év múlva szabadult, a börtönben elszenvedett kínzások következtében azonban szabadulása után másfél hónappal meghalt. A félárván maradt gyermek, majd később ifjú sokszor haraggal gondolt erre, aztán arra a következtetésre jutott, hogy a baj nem az emberben lakozik, hanem a tudatlanságban, és a sötétséget csak úgy lehet eloszlatni, ha fényt és bölcsességet viszünk az emberek szívébe. Miután erre ráébredt, eldöntötte, hogy pap lesz. Civilként autóvillamossági szerelőnek tanult, majd miután ezt feladta, egy évig bányászként élt a Hargitán. A ferences rendbe még a Ceauşescu-diktatúra alatt jelentkezett 1982-ben, tanulmányait Gyulafehérváron és Esztergomban végezte, 1989-ben szentelték pappá. Dévai plébánosként oltalmába fogadott néhány utcagyereket, és a lakatot leverve az elhagyott és évtizedek óta üresen álló ferences kolostorba költöztek. Mára tevékenységét elismerik egész Erdélyben, Romániában és Magyarországon is. Az alapvető életfeltételeken kívül a gyerekek taníttatásával is foglalkozik, melybe vallási és erkölcsi nevelésük is beletartozik.

Rendezvényajánló

MÁJ Böjte Csaba: SZENT LÁSZLÓVAL A BOLDOGSÁGRA VEZETŐ PARANCSOLATOK ÚTJÁN
30
MÁJ Ilyés Zsolt: IRÁNYÍTÓI VAGY ÁLDOZATAI VAGYUNK ÉLETÜNKNEK?
26
MÁJ MŰVÉSZEK ÁGYÚDÖRGÉSBEN. ERDÉLY AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚBAN – kiállítás
25
MÁJ KINEDOK VETÍTÉSEK – Normál autista film
18
MÁJ MINDANNYIAN MÁSOK VAGYUNK! – interaktív élmény- és játékpark
18

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség