HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Hírek

CONVENŢIE DE COLABORARE ÎNTRE PRIMARUL MUNICIPIULUI ŞI CONSULUL GENERAL AL UNGARIEI

Primăria Municipiului Miercurea Ciuc şi Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din judeţul Harghita a organizat un concurs de idei pentru elaborarea unui proiect de monument în Miercurea Ciuc, în memoria Revoluţiei din 1956. Până la data de 12 mai, data limită a concursului, 11 artişti plastici din zonă au onorat apelul cu participarea lor.


 

Proiectele sunt expuse la sala de şedinţe a Primăriei.

Monumentul va fi amplasat în intersecţia dintre străzile Leliceni şi Tudor Vladimirescu, lângă Consulatul Ungariei, cu ocazia aniversării a cincizeci de ani de la revoluţia şi lupta pentru libertate din 1956.

Proiectele expuse au fost vizitate şi de consulul Ungariei, dr. Szabó Béla, după care diplomatul maghiar a semnat un contract de colaborare cu primarul Ráduly Róbert Kálmán, conform căreia Republica Ungară va contribui la amenajarea piaţetei de lângă Consulatul General cu 5 milioane de forinţi.

O comisie locală, desemnată din reprezentanţii Consiliului Local şi ai Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din judeţul Harghita vor nominaliza proiectul propus spre realizare până sfârşitul lunii mai, după care se va începe şi elaborarea planului de amenajare a zonei.

Până la data de 20 mai locuitorii oraşului şi cei interesaţi pot vizita proiectele exponate zilnic între orele 10.00-18.00 în sala de şedinţe a Primăriei, unde îşi pot exprima opiniile şi impresiile într-un caiet special amplasat pentru acest scop la intrarea în sală.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA