HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Hírek

CONVENŢIE DE COLABORARE ÎNTRE PRIMARUL MUNICIPIULUI ŞI CONSULUL GENERAL AL UNGARIEI

Primăria Municipiului Miercurea Ciuc şi Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din judeţul Harghita a organizat un concurs de idei pentru elaborarea unui proiect de monument în Miercurea Ciuc, în memoria Revoluţiei din 1956. Până la data de 12 mai, data limită a concursului, 11 artişti plastici din zonă au onorat apelul cu participarea lor.


 

Proiectele sunt expuse la sala de şedinţe a Primăriei.

Monumentul va fi amplasat în intersecţia dintre străzile Leliceni şi Tudor Vladimirescu, lângă Consulatul Ungariei, cu ocazia aniversării a cincizeci de ani de la revoluţia şi lupta pentru libertate din 1956.

Proiectele expuse au fost vizitate şi de consulul Ungariei, dr. Szabó Béla, după care diplomatul maghiar a semnat un contract de colaborare cu primarul Ráduly Róbert Kálmán, conform căreia Republica Ungară va contribui la amenajarea piaţetei de lângă Consulatul General cu 5 milioane de forinţi.

O comisie locală, desemnată din reprezentanţii Consiliului Local şi ai Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din judeţul Harghita vor nominaliza proiectul propus spre realizare până sfârşitul lunii mai, după care se va începe şi elaborarea planului de amenajare a zonei.

Până la data de 20 mai locuitorii oraşului şi cei interesaţi pot vizita proiectele exponate zilnic între orele 10.00-18.00 în sala de şedinţe a Primăriei, unde îşi pot exprima opiniile şi impresiile într-un caiet special amplasat pentru acest scop la intrarea în sală.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR Georges Feydeau: BOLHA A FÜLBE
21
ÁPR HANGVERSENY A CSÍKI TÖLGYEKÉRT – családi hangverseny
20
ÁPR HANGVERSENY A CSÍKI TÖLGYEKÉRT – Beethoven-Weber-est
18
ÁPR FÉNYBENJÁRÓK – Nagy Péter előadása
15
ÁPR ERDÉLYI TÁNCKÓSTOLÓ – a Hargita Együttes műsora
13

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA