HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Hírek

PITYÓKAFESZTIVÁL 2016

augusztus 6., szombat - Központi park


A Csíkszeredai Városnapok egyik legrangosabb eseménye, a tizenhatodik alkalommal megszervezett Pityókafesztivált idén is sikeresnek mondhatjuk!
Hatvan csapat jelentkezett és finomabbnál finomabb ételkülönlegességeket kóstolhattunk. Talán idén voltak a legkreatívabbak csapatjaink! Mint minden évben idén is voltak legek.

Íme az eredmények:
A sült ételek kategóriában első helyen a Boszorkánykonyha csapata végzett bűbáj krokettel, második helyet a Csaba BT csapata nyerte el töltött lapcsánka ételükkel, harmadik helyet a tavalyi nyertes, a Csíkszeredai Konfekció csapata kapta a pityókás tésztatekerccsel, valamint a sült paprika pityókás töltelék készítményükkel.
A főtt ételek kategóriában az aranyérmet az Élő Erdély Egyesület csapata különleges főztjükkel, azaz a szarvasgombás gnocchival nyerték el, második helyezést vagyis az ezüstérmet, az Erdélyi Népi Ízőrző Lovagrend kaphatta meg a felcsíki tokányukkal, a harmadik helyen pedig nemes egyszerűséggel az Úttörő-Csőtörők csapat pityókatokánya végzett. Különdíjat a B-közép csapata kapta, a hűségkupát az Úttörő-Csőtörők csapata, mivel 14.alkalommal vettek részt a Pityókafesztiválon. A közönségdíjat a Petrom csapata vihette el. 
Pityókás szép nyarat kívánunk! 
Találkozunk jövőre!

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA