HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Hírek

MÉG IGÉNYELHETŐ AZ ÉLELMISZER-TÁMOGATÁS


2016. augusztus 5-től PÓTLISTÁRA iratkozhatnak és élelmiszer-támogatást igényelhetnek azok a személyek is, akik nem szerepelnek az eredeti listán és igazolni tudják jogosultságukat, ugyanakkor akik szerepelnek az eredeti listán de még nem vették át az élelmiszer csomagokat, felkérjük, hogy folyó év augusztus 19-ig éljenek ezen jogukkal, mert utólag nem áll módunkban ezt biztosítani.  

Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Szociális közszolgálata ismételten tájékoztatja az érintetteket, hogy az Európai Unió intervenciós tartalékaiból származó élelmiszer-támogatás – a személyenkénti 2 kg búzaliszt, 4 kg kukoricaliszt, 0,8 kg száraz tészta, 4 liter olaj, 2 kg cukor, 0,6 kg húskonzerv, 0,4 kg májkrém, 2 kg rizs, 0,8 kg paradicsompüré, 1 kg szemespaszuly – a Multiidea Kft. Hargita út 60/bis szám alatti raktárában vehető át munkanapokon 11.00–15.00 óra között 2016 augusztus 19-ig.

Az élelmiszer-támogatásra a szociális támogatásban részesülők (szociális támogatás, családi pótlék), a segélyezett és nyilvántartásban lévő munkanélküliek (450 lejig), a súlyos fogyatékkal élők (I. és II. fokozat), valamint a kisnyugdíjasok (450 lejig) jogosultak. Az élelmiszercsomagok átvételekor a jogosultnak kötelező felmutatni az eredeti személyazonossági igazolványt. 

Az említett kategóriák képviselői csak abban az esetben nyernek jogosultsági státust, ha az élelmiszer-támogatás átvételének pillanatában bemutatják és leadják az állapotukat igazoló iratok másolatát.

Szükséges iratok: személyazonossági igazolvány, az utolsó havi munkanélküli támogatás szelvénye, nyugdíjszelvény, illetve a fogyatékosságot igazoló bizonyítvány másolata, szociális támogatást vagy családi pótlékot megállapító rendelet vagy szelvény, nyilvántartott munkakeresői státuszt igazoló akta.

Bővebb információt a Szociális közszolgálat 0266-315120/115-ös telefonszámán vagy a polgármesteri hivatal 28-as számú irodájában igényelhetnek.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA