HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Hírek

DÖNTÖTT A TESTÜLET – 2016. május


A 2012–2016 között tevékenykedő testület utolsó rendes havi ülésére gyűltek össze az önkormányzati képviselők pénteken, május 27-én a polgármesteri hivatal gyűléstermében.

Többek között elfogadták az új zöldség- és gyümölcspiac megvalósíthatósági tanulmányát, mely tervezetten a Malom lakónegyedben épül majd fel. A terveket a 2013-ban meghirdetett versenykiírás nyertese, a planT Studio Kft. készítette. A projekt összértéke több mint 11 millió lej, a munkálatok három szakaszban valósulnak meg közel 16 hónap alatt. Az ovális alakú építmény úgy lesz kialakítva, hogy a piac bővíthető és átrendezhető legyen.

Együttműködési szerződést hagytak jóvá a képviselők a Hargita Megyei Orvosi Kollégium és Csíkszereda Megyei Jogú Város között, a XX. Erdélyi Orvosi Napok közös megszervezése érdekében, továbbá elfogadták a Csíkszeredai Városnapok 2016 programjáról és költéségvetéséről szóló határozattervezetet, valamint a júniusi és júliusi kulturális programokat is.

Bár az ülés elején a napirend előtti felszólalásban Szőke Domokos alpolgármester halasztásra javasolta a Csíkszereda integrált városfejlesztési stratégiájának elfogadásáról szóló határozattervezetet, az ülés keretében ez hosszabb vitát váltott ti a testületi tagok között. Szőke Domokos alpolgármester azzal indokolta a halasztást, hogy nem kapták meg időben a dokumentációt, így nem volt alkalom ennek megvitatására a szakbizottságokkal, holott több észrevételt és javaslatot is szeretnének beépíteni a stratégiába. Annak ellenére, hogy többen támogatták a városfejlesztési stratégiának még ebben a mandátumban való elfogadásását, a testületi tagok végül halasztásra javasolták a tervezetet, hogy az újonnan alakuló városvezetésnek is lehetősége legyen javaslatait beépíteni.

Utolsó pontként került megvitatásra az a határozattervezet, mely Csíkszereda Megyei Jogú Város civil félként való belépéséről szól a Ráduly Róbert Kálmán volt polgármester és Szőke Domokos elleni büntetőperbe a város közvagyonát ért esetleges károsodását illetően. Mint kiderült, a Városháza egy független könyvvizsgálói szakértőt kért fel az ügyben, a szakértői véleményezés szerint nem érte kár a várost. Mivel a képviselők számára nem volt egyértelmű, hogy a perbe való belépésről kinek kell döntést hoznia, a testületnek vagy a polgármesteri hivatalnak, azzal bízták meg Antal Attila polgármesteri feladatkörökkel megbízott alpolgármestert, hogy tájékoztassa a bíróságot a szakértői jelentésről, és további pontosításokat kérjen a prefektustól az ügyet illetően.

Az ülés végén Füleki Zoltán megbízott alpolgármester, mint az RMDSZ Csíkszereda Városi Szervezetének elnöke, emléklapot nyújtott át a testület tagjainak, megköszönve ezzel négyéves, a város érdekében folytatott tevékenységüket. 

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA