HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Hírek

MÓDOSULTAK AZ ADÓFIZETÉSI HATÁRIDŐK


Románia kormánya a 2016/8-as sz. sűrgösségi kormányrendelete értelmében három hónappal hosszabbította meg – azaz 2016. június 30-ig – a határidőt, miszerint az adófizetők úgy fizethetik ki teljességében az épületre, földterületre vagy szállítóeszközre kirótt adójukat, hogy részesüljenek a helyi önkormányzatok által megállapított 10 százalékos adókedvezményben.

A sürgősségi rendelet értelmében jelen évre vonatkozóan az épületre, földterületre vagy szállítóeszközre kirótt adók első befizetési határideje meghoszabbítást nyer: 2016. március 31. helyett 2016. június 30-ig.

Ugyanakkor meghoszabbítást nyert az a határidő is, miszerint 2016. március 31-ig azon személyek, akiknek forgalomból kiírt szállítóeszköz van a tulajdonukban, kötelesek erre vonatkozóan egy nyilatkozatot tenni a helyhatóság szakirodája felé, ugyanakkor kötelesek erre vonatkozóan minden szükséges iratot mellékelni. A bejelentési kötelezettség olyan gépjárművekre vonatkozik, amelyeket 2015. december 31-ig vontak ki a forgalomból. A fenti kötelezettség teljesítésének új határideje: 2016. május 31.

Újabb adótörvénykönyvi módosítás vonatkozik arra, hogy nem 2016. március 31. azon épületek bejelentésének a határideje, amelyek nem lakásrendeltetésű vagy vegyes rendeltetésű épületek, hanem 2016. május 31.

Ugyancsak 2016. május 31-ig módosult az a bejelentési határidő is, amely a jogi személyek által birtokolt épületekre vonatkozik (a nyilatkozatban fel kell legyen tüntetve, hogy 2015. december 31-én a bejelentő volt az épület tulajdonosa, ugyanakkor szerepelnie kell az épület rendeltetésének, valamint adózható értékének is). 

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA