HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Hírek

A FÖLD ÓRÁJA 2016 – EGY ÓRÁRA ELSÖTÉTÜL CSÍKSZEREDA


Egy órás villany-lekapcsolással – ha csak szimbolikusan is – a csíkszeredaiak ebben az évben is megmutathatják, hogy nem közömbös számukra a környezetük, fontosnak tartják a környezet védelmét. Csíkszereda idén is csatlakozik a Föld Órája kezdeményezéshez, így 2016. március 19-én, szombaton 20.30 és 21.30 óra között szünetelni fog a város központjában a közvilágítás.

 

A Föld Órája (Earth Hour) 2007-ben indult hódító útjára Sydneyben, egy évvel később az esemény már globális fenntarthatósági mozgalommá vált, több mint 100 millió ember és 35 ország részvételével. Románia 2009-ben csatlakozott a Természetvédelmi Világalap (WWF – World Wide Fund for Nature) nemzetközi akciójához, melynek célja a globális éghajlatváltozásra való figyelemfelhívás, valamint az energiatakarékosságra való buzdítás. 

Reméljük, az idén még több városlakót, intézményvezetőt, vállalkozót sikerül bevonnunk az akcióba, közösségünk figyelmét sikerül minél inkább e nemes ügyre irányítani.

Hozzájárulásunk nem csekély! Március 19-én 20.30-kor oltsuk le a villanyt lakásainkban is, kapcsoljuk ki elektromos készülékeinket, csatlakozzunk a Föld Órájához!

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA