HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Hírek

TICHETE SOCIALE PENTRU MOTIVAREA FRECVENTĂRII GRĂDINIŢELOR


Programul „Fiecare copil în grădiniţă” şi legea care o stipulează (nr. 248/2015), prevede că pentru fiecare copil cu vârsta între 3-6 ani care provine dintr-un mediu sărac – locuinţe improprii, zone izolate şi sărace, condiţii de facilităţi comunale improprii sau inexistente, posibilităţi precare de servicii medicale, comodităţi de bază inexistente etc. – familiile copiilor pot beneficia de tichete valorice-sociale în valoare de 50 de lei.

Cererile în acest sens şi pentru anul şcolar curent se depun la sediul Primăriei până la data de 30 aprilie, iar familiile eligibile pentru primirea acestor tichete sunt acelea ale căror venit – în cazul fiecărui membru de familie – nu depăşeşte 284 lei. Legea şi programul naţional au menirea de a trata una dintre cauzele neprezentării copiilor la instituţiile de învăţământ, neparticiparea la programele formative, respectiv de a corecta parţial fenomenul de gravă inegalitate socială şi materială. Una dintre cele mai serioase criterii pentru alocarea acestor cupoane este prezenţa zilnică la grădiniţe, astfel procentajul neprezentării la grădiniţe nu poate depăşi 3 zile cu adeverinţă din partea părinţilor sau 50% cu adeverinţă medicală.

Lista celor eligibili pentru acest program este întocmită de către Primării. În ceea ce priveşte criteriul eligibilităţii financiale, primirea acestor tichete nu este nulificată de către primirea ajutorului social, a alocaţiei de stat pentru copii, sau ajutorul pentru activităţi agrare. Bonurile vor fi predate de către primării în perioada septembrie-iunie, lunar, pe baza cererii scrise de către părinţi. Bonurile pot fi folosite în exclusivitate pentru procurarea de alimente, materiale de igienă personală, îmbrăcăminte şi rechizite/materiale educaţionale.

Acte necesare pentru eligibilitate:

  • adeverinţă de salariu, copia cardurilor de indentitate şi copia certificatului de căsătorie în cazul ambilor părinţi
  • adeverinţă de venit
  • în cazul inexistenţei unui raport de muncă, declaraţie dată în acest sens
  • cerere tipizată (procurabil la primării)
  • adeverinţă de la grădiniţa unde copilul este înscris

 

Pentru informaţii suplimentare, adresaţi-vă Compartimentului de asistenţă socială şi autoritate tutelară din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc, biroul nr. 30, sau la numărul de telefon: 0266-315120/191.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA