HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Hírek

PÉNZUTALVÁNYOKKAL AZ ÓVODÁBA JÁRÁSÉRT


A Minden gyermeket az óvodába elnevezésű 2015/248-as törvény előírja, hogy minden óvodába járó 3–6 év közötti rászoruló gyermek után havonta ötven lej értékű óvodajegyet kaphatnak a nélkülöző családok, amit folyó tanévre április 30-ig lehet kérvényezni a helyi önkormányzatoknál.

A támogatásban olyan családok részesülhetnek, ahol az egy főre eső jövedelem kevesebb mint 284 lej. A törvény az iskolakerülést, a szegénységet és a társadalmi egyenlőtlenséget hivatott csökkenteni.

Az utalvány odaítélésének egyik szigorúan vett feltétele a napi jelenlét az óvodában, a hiányzások száma nem lehet több mint 3 nap szülői igazolással és betegség esetén sem haladhatja meg az 50%-ot orvosi igazolással. Az adatok hitelességét váratlan helyszíni látogatásokkal is ellenőrzik.

A jogosultakat a polgármesteri hivatalok összesítik. A családi összjövedelem megállapításánál nem kell beszámítani a szociális támogatást, a gyermekpénzt, agrártámogatást. Az 50 lejt szeptember és június között havonta utalják ki, a szülők írásos kérvénye alapján. Az utalványokat a polgármesteri hivatalok bocsátják ki, és abban a hónapban lehet igényelni őket, amikor a gyermek az óvodai napok több mint felében jelen volt. Csak élelmiszerek, higiéniai cikkek, ruházat és tanszerek beszerzéséhez lehet felhasználni, a szükséges összegeket az általános forgalmi adóból visszaosztott állami költségvetésből biztosítják.

A támogatás elnyeréséhez szükséges iratok:

  • mindkét szülő részéről fizetéses igazolás, személyi igazolvány másolata és házassági bizonylat
  • a pénzügyről jövedelmi igazolás
  • ha nincs munkaviszonya, akkor a saját felelősségére adott nyilatkozat
  • kéréstípus (a polgármesteri hivatalnál igényelhető)
  • igazolás az intézménytől, ahol a gyermek óvodába jár

További információkat a polgármesteri hivatalal 30-as számú, Szociális irodájában, vagy a 0266-315120/191-es telefonszámon igényelhetnek. 

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA