HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Hírek

BÚCSÚALBUMMAL KÖSZÖN EL A ROLE EGYÜTTES


Sajtótájékoztató keretében mutatta be legújabb és egyben legutolsó albumát a csíkszeredai Role együttes. Bár a Pille nevet viselő album anyaga az egyik legrégebben játszott műsoruk, mégis csak mostanra sikerült igazán jó minőségű és hiteles felvételeket készíteni.

Tavaly nyáron egy közel húsz fős stábbal utazott ki a zenekar Balánbánya mellé a Nagy-Hagymás lábához, ahol öt napig dolgoztak szélben, esőben, napsütésben, és felvették a Pille 20 dalát. A hang rögzítése során videofelvétel is készült, hogy ne csak hallható, hanem látható is legyen, hogy hogyan is zajlottak a felvételek a gyönyörű tájban, és hogy született meg a várva várt csoda. A DVD megjelénését tavaszra tervezik.

A Pille méltó befejézese az elmúlt 28 évnek, és bár az album megjelenése örömhír, a zenekar felbomlása már kevésbé. A hétfős csapat három tagja úgy döntött, hogy más utat választ, másképpen folytatja életét, s mivel több tagot kellene egyszerre pótolni, amit a Role egysége és hangzása is súlyosan megsínylene, úgy döntöttek, hogy az a helyes, ha megszűnik az együttes.

A zenekar tagjai azonban továbbra is folytatják az Agora Alapítványon belül végzett tevékenységüket: idén sem marad el a már oly népszerűvé vált Dob-Ban Ritmusfesztivál vagy a Költészet-napi szavalóverseny.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA