HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Hírek

CSÍKSZEREDA VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA ÉS FENNTARTHATÓ MOBILITÁSI TERVE


Megkezdődött Csíkszereda 2020-ig érvényes fejlesztési stratégiájának és mobilitási tervének kidolgozása. A folyamatról és a munkálatok bemutatásáról 2016. február 1-jén Antal Attila, Csíkszereda alpolgármestere, Dósa Eszter beruházásokkal és közbeszerzésekkel megbízott igaztató, valamint a kivitelező cég, a  Planificatio Kft. részéről Csák László tartottak beszámolót.

A 2020-ig tartó EU-s finanszírozási ciklusban EU-alapokból származó forrásokhoz juthat hozzá a város, ezért nagyon fontos, hogy a lakosság és a különböző társadalmi, gazdasági csoportok minél jobban ismerjék meg lehetőségeiket. A fejlesztések elsősorban a közlekedés, az épület-energetika, a közterületek, a szakoktatás és a vállalkozásfejlesztés területére összpontosíthatók.

A stratégia kidolgozásában a városvezetés és a tervezéssel megbízott cég számít a lakosság véleményére: minden szempont, javaslat számít, ezeket igyekszenek majd beépíteni a stratégiába.

A felmérés keretében 1000 személy megkérdezésével végeznek el egy szociológiai felmérést, továbbá forgalomszámlálást is terveznek a város 30 különböző pontján.

A stratégiai, valamint a fenntartható városi mobilitási tervet f. é. áprilisáig készítenék el 2 alvállalkozóval: a csíkszeredai Develo Group Consultinggal, valamint a magyarországi Ongjerth Richárddal, aki a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont igazgatója. 

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA