HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Hírek

BEMUTATTÁK CSÍKSZEREDA 2016-RA SZÓLÓ KÖLTSÉGVETÉS-TERVEZETÉT


A 2016-os januári önkormányzati ülést megelőzően, Antal Attila polgármesteri jogkörökkel megbízott alpolgármester és Füleki Zoltán megbízott alpolgármester, január 28-án sajtótájékoztató keretén belül mutatta be a csíkszeredai önkormányzat költségvetés-tervezetét és annak sarokszámait.

Idén a város költségvetése 147 millió lej, melyből 44 millió lej a tavalyról megmaradt többlet. Ezt az összeget beruházásokra fordítják. Több, mint 42 millió lejre számítanak a hozzáadott értékadóból (áfából), közel 34 millió lejre a személyi jövedelemadóból, 9 millió lejre a tulajdonadókból.

A jövő évi beruházások között szerepel a Vigadó épületének felújítása, a Nagy István Művészeti Középiskola tornatermének megépítése és ivókutak kialakítása a központi parkban, valamint a Gál Sándor-szobor mellett talált borvízforrásoknál. Belefoglalták a költség-tervezetbe a Szakszervezetek Művelődési Házának és a csobotfalvi kultúrotthonnak a felújítását, illetve a zsögödi Nagy Imre utca munkálatainak befejezését. Ugyancsak erre az évre tervezik a Gyerek sétány és a Fűzfa negyed munkálatainak folytatását, a Kalász negyed, a szécsenyi és csibai út felújítását. 2016-ban tervezik a Malom negyedi óvoda megépítését, és felavatják a Szabadság téren a Márton Áron-szoborcsoportot is. 10 millió lejt különítettek el a hőszigetelési munkálatokra, melyeket a június 30-ai határidőig befejeznek, továbbá közel 44 millió lej kerül az oktatás-fejezetre. 

 

Költségvetés 2016

Beruházások 2016

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA