PÁLYAUDVAR LESZ A CSÍKSZEREDAI BUSZÁLLOMÁSBÓL

szekelyhon.ro


Jelentősen átalakul a csíkszeredai távolsági autóbusz-állomás, amennyiben a tervbe vett, európai uniós támogatással elképzelt fejlesztések megvalósulnak. A távolsági buszok nem parkolhatnak az új létesítményben, csak a városi tömegközlekedés járművei, és forgalmi változásokra is kell készülni.

[tovább]

ELHALASZTOTTÁK A CSÍKSZEREDAI GÁL SÁNDOR TÉR FELÚJÍTÁSÁT

szekelyhon.ro


Kivárnak a csíkszeredai Gál Sándor tér felújításának megtervezésével, ugyanis összhangba szeretnék hozni a Kossuth Lajos utca, és a Temesvári sugárút érintett szakaszának rendezésével. A téren található parkos övezet és játszótér mellett leginkább a körparkolóra férne rá egy alaposabb felújítás.

[tovább]

ÚJBÓL KORLÁTOZNÁK A BEHAJTÁST A CSÍKSZEREDAI SÉTÁLÓUTCÁBA

szekelyhon.ro


Több éve már nincs, de visszatérhet a behajtásgátlás a csíkszeredai Lejtő utcába, amely a Petőfi Sándor utca alsó, sétálóutcává alakított részéhez csatlakozik. Nemcsak földbe süllyeszthető oszlop lehet ismét, hanem sorompó is, ha megtörténik a felújítás.

[tovább]

ŐSSZEL IS TART AZ ÚTKARBANTARTÁS CSÍKSZEREDÁBAN

szekelyhon.ro


Még tart az idei útkarbantartás Csíkszeredában, a javítások, kiegészítő munkálatok mellett új aszfaltozásokat is végeznek az elkövetkező időszakban is, az utolsó kátyúzás novemberben várható.

[tovább]

NEM DOLGOZNAK IDÉN A PACSIRTA SÉTÁNYON

szekelyhon.ro


Ebben az évben elmarad, de jövőben megtörténik a csíkszeredai Pacsirta sétány felső részén tervezett felújítás. Először a kiviteli tervet kell elkészíteni, a megbízott cég utána láthat munkához.


[tovább]

CSÍKSZEREDA LEGRÉGEBBI LAKÓÖVEZETE HAMAROSAN MEGÉRKEZIK A 21. SZÁZADBA

szekelyhon.ro


Útszerkezet-építés következik a csatornahálózat cseréjét követően a csíkszeredai Mihail Sadoveanu és a Brassói út találkozásánál lévő tömbházak belső udvarának felújítási munkálatai során. A város legrégebbi lakóövezetének rendbetételét a kivitelező igyekszik az év végéig befejezni.

[tovább]

ELINDÍTOTTÁK AZ ELJÁRÁST CSÍKSZEREDA CÍMERÉNEK HIVATALOSÍTÁSÁHOZ

szekelyhon.ro


Újra elfogadták Csíkszereda címertervezetét a helyi önkormányzati képviselők. Ám azt a kormánynak is jóvá kell hagynia, hogy az önkormányzat hivatalosan is használhassa a megyeszékhely címerét a különböző okmányokon és hivatalos dokumentumokon.

[tovább]

TANASĂ MÁR A BANNEREKET IS ZÁSZLÓKNAK LÁTJA

szekelyhon.ro


A csíkszeredai városháza tanácsterméből a kényszerűségből eltávolított magyar, székely, illetve városzászlók helyett elhelyezett kihúzható (roll-up) bannereket is el akarja tüntetni a Dan Tanasă vezette egyesület, emiatt is pert kezdeményeztek.


[tovább]

KÜLÖNLEGES ALAPOZÁSRA VAN SZÜKSÉG CSÍKSZEREDA ÉSZAK-DÉL IRÁNYÚ ELKERÜLŐ ÚTJÁNÁL

szekelyhon.ro


Le kell zárni a közbeszerzési eljárást, és utána kezdődhet el Csíkszeredában a vasúti felüljáró hídtól a vasútvonal mentén a Rét utcáig vezető új elkerülő út építése. Várhatóan tavasszal látnak munkához.

[tovább]

JÁRDÁKAT, UTAKAT JAVÍTANAK CSÍKSZEREDÁBAN

székelyhon.ro


A Nicolae Bălcescu utcában az egyik oldalon a járdát teljesen eltávolították, a Hunyadi János utcában, a temetővel szemben ugyanez történt – ezek a leglátványosabb jelei a Csíkszeredában zajló nyári út- és járdajavításnak.

[tovább]

FELÚJÍTÁSRA VÁRÓ UTCÁK ZSÖGÖDBEN


Csíkszereda zsögödi részén komoly útfelújítás kezdődhet idén, ha a városi önkormányzati képviselő-testület egyetért a Szász Endre utca feljavításával, és az ehhez szükséges pénz rendelkezésre áll a költségvetésben. A Zsögödi Nagy Imre utca esetében is készült megvalósíthatósági tanulmány.

[tovább]

ÚJ TEVÉKENYSÉGEK AZ IFJÚSÁGI SZOCIÁLIS KÖZPONTBAN

szekelyhon.ro


Csíkszeredában az uniós támogatással felújított Petőfi utca 39. szám alatti ifjúsági szociális szolgáltató központ ad helyet a Gyulafehérvári Caritas több szociális és ifjúsági programjának, csoportfoglalkozásokat is tartanak.

[tovább]

A GÁL SÁNDOR-SZOBORNÁL IS FÚRNI KEZDENEK

szekelyhon.ro


Új fúróberendezéssel folytatódik a csíkszeredai központi parkban a borvízforrás feltárása érdekében végzett fúrás, de új helyszínen is fúrni kezdenek.

[tovább]

KERÉKPÁRSÁV IS LESZ A FELÚJÍTOTT ÚTSZAKASZON

szekelyhon.ro


Ismét megindult a forgalom a csíkszeredai Temesvári sugárút lezárt szakaszán, a Mihail Sadoveanu és a Kőrösi Csoma Sándor utcák között, ahol befejezték a parkolóépítést és az úttest megemelését.

[tovább]

VERSENYTÁRGYALÁS A ZSÖGÖDI CSATORNÁZÁSRA

szekelyhon.ro


Néhány héten belül kiderül, melyik vállalkozás nyeri a Csíkzsögödben régóta problémát jelentő szennyvíz- és csatornarendszer felújításának kivitelezésére kiírt versenytárgyalást. A hétfő esti, kultúrotthonban tartott lakossági fórumon Ráduly Róbert Kálmán polgármester elmondta a jelenlévőknek, hogy az elkövetkező két évben már be is fejeződhet a projekt.

[tovább]

MEGNYITJÁK A LEZÁRT ÚTSZAKASZT

szekelyhon.ro


A hét végére már ismét megindulhat a forgalom a csíkszeredai Temesvári sugárút lezárt szakaszán, a Mihail Sadoveanu és a Kőrösi Csoma Sándor utcák között.

[tovább]

REÁLIS GONDOKKAL TARKÍTOTT KAMPÁNYGYŰLÉS

szekelyhon.ro


A csíkszeredai városvezetés előtt több jelentős problémával is előhozakodtak a csobotfalvi kultúrotthonban szervezett lakossági fórumon megjelent helybéliek kedd este. Az egyrészt kampányjellegű gyűlésen Tánczos Barna szenátor- és Korodi Attila képviselőjelölt is tiszteletét tette.

[tovább]

ELŐKÉSZÜLETBEN A MOZI FELÚJÍTÁSA

szekelyhon.ro


Szerződést kötött a csíkszeredai Transzszilvánia mozi teljes felújítására a csíkszeredai polgármesteri hivatal. Jövő év végére el kell készülnie a külső és belső átalakításnak.

[tovább]

[ archívum ]

Rendezvényajánló

OKT MŰTERMI SÉTA CSÍKSZEREDÁBAN – a magyar festészet napja apropóján
19
OKT CHLOE PIENE GRAFIKÁI – kiállítás-megnyitó
18
OKT ÜTKÖZÉSEK – a Nagyvárad Táncegyüttes előadása
17
OKT KISTIGRIS – zenés mesejáték, gyermekhangverseny
16
OKT ÖRÖKSÉG – DALOK ÉS TÁNCOK CSÍK VÁRMEGYÉBŐL
16

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség