ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS

hargitanepe.eu


 

[tovább]

HAJDÚNÁNÁSTÓL CSÍKSZEREDÁIG

hargitanepe.eu


 

[tovább]

KETTŐ AZ EGYBEN MEGOLDÁS - Megvan az autóbusz-telephely, és egyenesbe kerül a Goscom

hargitanepe.eu


[tovább]

VÉGET ÉRT A 100 ÉV MAGÁNY – KIÁLLÍTÁS NYÍLT A SZÉKELY HADOSZTÁLY EMLÉKÉRE CSÍKSZEREDÁBAN

szekelyhon.ro


A Székely Hadosztály megalakulásának 100 éves évfordulójának alkalmából kiállítást nyitottak a csíkszeredai Mikó-várban. A tárlat ünnepélyes megnyitóját pénteken este tartották, amelyen részt vett Potápi Árpád János, Magyarország Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkára is.

[tovább]

CSÍKSZEREDAI ÚTÉPÍTÉS: ÖSSZEKÖTIK A BRASSÓI UTAT A RÉT UTCÁVAL

szekelyhon.ro


Csíkszeredai cégek kaptak megbízást a város új elkerülő útszakaszának megépítésére, amely a vasúti felüljáró hídtól a vasútvonal mentén a Rét utcáig vezet majd, csatlakozva a már elkészült, kelet-nyugati irányú szakaszhoz.

[tovább]

MÉLTÓSÁGTELJES ÜNNEPLÉS A JUBILEUMI ÉVFORDULÓ ALKALMÁBÓL

hargitanepe.eu


[tovább]

ÚJABB LÉPÉS EGY KORSZERŰ CSÍKSZEREDAI BUSZPÁLYAUDVAR FELÉ

www.szekelyhon.ro


Módosították a csíkszeredai távolsági autóbusz-állomás felújításának megvalósíthatósági tanulmányát, hogy a beruházás finanszírozható legyen európai uniós pályázatból. Rendkívüli tanácsülést tartott Csíkszereda önkormányzati képviselő-testülete.


[tovább]

TÖBB HELYEN LESZ ÜNNEPI DÍSZVILÁGÍTÁS, KARÁCSONYRA KÉSZÜL CSÍKSZEREDA

hargitanepe.eu


[tovább]

BUSZSÁVOK, KERÉKPÁRUTAK LESZNEK A PARKOLÓK HELYÉN

szekelyhon.ro


A Kossuth Lajos utca tervezett átalakítása jelenti a legnagyobb kihívást Csíkszereda számára az európai uniós pályázatokból megvalósítható tömegközlekedés-fejlesztés és felújítások során. Lakossági fórumon egyeztettek a várható változásokról.

[tovább]

MÉG MARADT IDÉNRE ASZFALTOZNIVALÓ FELÜLET CSÍKSZEREDA UTCÁIBAN

szekelyhon.ro


Nem végeztek még az idénre tervezett útfelújításokkal, javításokkal Csíkszeredában, de miközben egyes utcákban rövidesen a végére érnek a tennivalóknak, addig olyan is van, hol előre nem látott okok miatt idénről teljesen elmarad az aszfaltozás.

[tovább]

GYERTYAGYÚJTÁSSAL EMLÉKEZTEK A HARCTÉREN ELESETTEKRE

szekelyhon.ro


A korábbi 104 név mellé további kettő kerül fel a csíkszeredai Hősök emlékműre – derült ki a vasárnapi megemlékezésen, amikor is gyertyák és mécsesek gyújtásával rótták le kegyeletüket az első és második világháborús hősök előtt a csíkszeredai hívek a Millenniumi-templom előtti téren.

[tovább]

CSÍKSZEREDA FORGALMÁNAK JAVÍTÁSA: A VÁROSLAKÓK IS BELESZÓLHATNAK

szekelyhon.ro


Nem csak tájékozódni, véleményt nyilvánítani is lehet majd a Csíkszereda forgalmának javítását szolgáló tervekkel kapcsolatban a jövő szerdai lakossági fórumon.

[tovább]

CSÍKSZEREDA POLGÁRMESTERÉNEK ADOTT IGAZAT A TÖRVÉNYSZÉK

szekelyhon.ro


A Hargita Megyei Törvényszék újabb perben döntött úgy, hogy alaptalan a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) Csíkszereda polgármesterének megbírságolására vonatkozó keresete.

[tovább]

SZIGORÚAN SZABÁLYOZZÁK, HOGY KI MIT ÁRUSÍTHAT CSÍKSZEREDA KÖZTERÜLETEIN

szekelyhon.ro


A termékek és szolgáltatások értékesítésére hiánypótló szabályzója lett Csíkszeredának, amely kimondja, hogy a kereskedők a város milyen helyszínein mit árusíthatnak. Kibővítették azoknak a közterületeknek a listáját, amelyeken kereskedelmi tevékenység folytatható.

[tovább]

BUSZGARÁZST ÉS MŰHELYT ALAKÍTANÁNAK KI A GOSCOM ÁLTAL HASZNÁLT RÉGI ÉPÜLETEGYÜTTESBŐL

szekelyhon.ro


Garázsként, javítóműhelyként, autómosóként működne az az épület, amelyet a csíkszeredai önkormányzat a kibővített városi buszpark számára vásárolna meg.

Megvásárolná a Goscom Rt., az Eco Csík Kft., valamint a Harvíz Rt.-hez tartozó épületegyüttest a csíkszeredai önkormányzat a városi tömegközlekedés számára – erről döntött az önkormányzati képviselő-testület legutóbbi ülésen.


[tovább]

KÖRFORGALOMTÓL KÖRFORGALOMIG TARHAT MAJD A BUSZSÁV

szekelyhon.ro


Jóval kevesebb parkolóhely marad a csíkszeredai Hargita utcában egy európai uniós támogatásból tervezett felújítás után. A munkálatok során ugyanakkor buszsávot alakítanak ki és új körforgalom is készülhet.

Elfogadta a csíkszeredai önkormányzati képviselő-testület a Hargita utca felújításához, átépítéséhez készült megvalósíthatósági tanulmányt, amellyel a Regionális Operatív Program keretében a megyeszékhelyek számára európai uniós alapból biztosított célirányos támogatásért pályázik idén a város.

[tovább]

A MEGTIZEDELT ERDÉLYI ÉRTELMISÉGIEKRE, 1956 HŐSEIRE EMLÉKEZTEK CSÍKSZEREDÁBAN

szekelyhon.ro


Az orosz lánctalpak eltiporták a magyar forradalmat, de mi még mindig itt vagyunk, mert ez a magyar, székely nép mindig ki tudott állni a szabadságáért – jelentette ki Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere az 1956-os forradalom 62. évfordulóján tartott megemlékező ünnepségen Csíkszeredában.

[tovább]

A SZOBOSZLAY-PER ELŐZMÉNYEIT ÉS KÖVETKEZMÉNYEIT IDÉZTÉK FEL

szekelyhon.ro


Két helyszínen tartottak ünnepséget az 1956-os forradalom 62. évfordulóján Csíkszeredában: míg délelőtt a Kalász lakótelepi temető előtti kopjafánál helyezték el a kegyelet koszorúit, délután a Gloria Victis emlékműnél hajtottak fejet a szabadságharcosok emléke előtt.

[tovább]

ELKEZDŐDÖTT A RÉG VÁRT BERUHÁZÁS A KALÁSZ LAKÓTELEPEN

szekelyhon.ro


Elkezdődött a felújítás, munkagépek dolgoznak a csíkszeredai Kalász lakótelepen. Első lépésként a csapadékvíz-elvezető hálózat gerincvezetéke készül el, amelynek kialakítása érdekében több nyomvonalon kell ásni.

[tovább]

MÁR NEM SOKÁIG KELL KERÜLGETNI AZ AKNAFEDELEKET A FELÚJÍTOTT ZSÖGÖDI UTCÁKBAN

szekelyhon.ro


Csíkszereda zsögödi városrészében több év várakozás után jelentős útfelújítások készültek el idén, a munkát pedig folytatni szeretnék. A következőkben a Zsögöd utcában készülhet aszfaltburkolat.

[tovább]

SENKI FÖLDJE AZ ELHANYAGOLT ALULJÁRÓ

szekelyhon.ro


Hiába nem akar tudomást venni a gondozatlan csíkszeredai vasúti aluljáróról a Román Vasúttársaság (CFR), mégis az ő kötelessége lenne megtenni a szükséges lépéseket, hogy a létesítményt átadhassák a városi önkormányzatnak.

[tovább]

PÁLYAUDVAR LESZ A CSÍKSZEREDAI BUSZÁLLOMÁSBÓL

szekelyhon.ro


Jelentősen átalakul a csíkszeredai távolsági autóbusz-állomás, amennyiben a tervbe vett, európai uniós támogatással elképzelt fejlesztések megvalósulnak. A távolsági buszok nem parkolhatnak az új létesítményben, csak a városi tömegközlekedés járművei, és forgalmi változásokra is kell készülni.

[tovább]

ELHALASZTOTTÁK A CSÍKSZEREDAI GÁL SÁNDOR TÉR FELÚJÍTÁSÁT

szekelyhon.ro


Kivárnak a csíkszeredai Gál Sándor tér felújításának megtervezésével, ugyanis összhangba szeretnék hozni a Kossuth Lajos utca, és a Temesvári sugárút érintett szakaszának rendezésével. A téren található parkos övezet és játszótér mellett leginkább a körparkolóra férne rá egy alaposabb felújítás.

[tovább]

ÚJBÓL KORLÁTOZNÁK A BEHAJTÁST A CSÍKSZEREDAI SÉTÁLÓUTCÁBA

szekelyhon.ro


Több éve már nincs, de visszatérhet a behajtásgátlás a csíkszeredai Lejtő utcába, amely a Petőfi Sándor utca alsó, sétálóutcává alakított részéhez csatlakozik. Nemcsak földbe süllyeszthető oszlop lehet ismét, hanem sorompó is, ha megtörténik a felújítás.

[tovább]

ŐSSZEL IS TART AZ ÚTKARBANTARTÁS CSÍKSZEREDÁBAN

szekelyhon.ro


Még tart az idei útkarbantartás Csíkszeredában, a javítások, kiegészítő munkálatok mellett új aszfaltozásokat is végeznek az elkövetkező időszakban is, az utolsó kátyúzás novemberben várható.

[tovább]

NEM DOLGOZNAK IDÉN A PACSIRTA SÉTÁNYON

szekelyhon.ro


Ebben az évben elmarad, de jövőben megtörténik a csíkszeredai Pacsirta sétány felső részén tervezett felújítás. Először a kiviteli tervet kell elkészíteni, a megbízott cég utána láthat munkához.


[tovább]

CSÍKSZEREDA LEGRÉGEBBI LAKÓÖVEZETE HAMAROSAN MEGÉRKEZIK A 21. SZÁZADBA

szekelyhon.ro


Útszerkezet-építés következik a csatornahálózat cseréjét követően a csíkszeredai Mihail Sadoveanu és a Brassói út találkozásánál lévő tömbházak belső udvarának felújítási munkálatai során. A város legrégebbi lakóövezetének rendbetételét a kivitelező igyekszik az év végéig befejezni.

[tovább]

ELINDÍTOTTÁK AZ ELJÁRÁST CSÍKSZEREDA CÍMERÉNEK HIVATALOSÍTÁSÁHOZ

szekelyhon.ro


Újra elfogadták Csíkszereda címertervezetét a helyi önkormányzati képviselők. Ám azt a kormánynak is jóvá kell hagynia, hogy az önkormányzat hivatalosan is használhassa a megyeszékhely címerét a különböző okmányokon és hivatalos dokumentumokon.

[tovább]

TANASĂ MÁR A BANNEREKET IS ZÁSZLÓKNAK LÁTJA

szekelyhon.ro


A csíkszeredai városháza tanácsterméből a kényszerűségből eltávolított magyar, székely, illetve városzászlók helyett elhelyezett kihúzható (roll-up) bannereket is el akarja tüntetni a Dan Tanasă vezette egyesület, emiatt is pert kezdeményeztek.


[tovább]

KÜLÖNLEGES ALAPOZÁSRA VAN SZÜKSÉG CSÍKSZEREDA ÉSZAK-DÉL IRÁNYÚ ELKERÜLŐ ÚTJÁNÁL

szekelyhon.ro


Le kell zárni a közbeszerzési eljárást, és utána kezdődhet el Csíkszeredában a vasúti felüljáró hídtól a vasútvonal mentén a Rét utcáig vezető új elkerülő út építése. Várhatóan tavasszal látnak munkához.

[tovább]

JÁRDÁKAT, UTAKAT JAVÍTANAK CSÍKSZEREDÁBAN

székelyhon.ro


A Nicolae Bălcescu utcában az egyik oldalon a járdát teljesen eltávolították, a Hunyadi János utcában, a temetővel szemben ugyanez történt – ezek a leglátványosabb jelei a Csíkszeredában zajló nyári út- és járdajavításnak.

[tovább]

FELÚJÍTÁSRA VÁRÓ UTCÁK ZSÖGÖDBEN


Csíkszereda zsögödi részén komoly útfelújítás kezdődhet idén, ha a városi önkormányzati képviselő-testület egyetért a Szász Endre utca feljavításával, és az ehhez szükséges pénz rendelkezésre áll a költségvetésben. A Zsögödi Nagy Imre utca esetében is készült megvalósíthatósági tanulmány.

[tovább]

ÚJ TEVÉKENYSÉGEK AZ IFJÚSÁGI SZOCIÁLIS KÖZPONTBAN

szekelyhon.ro


Csíkszeredában az uniós támogatással felújított Petőfi utca 39. szám alatti ifjúsági szociális szolgáltató központ ad helyet a Gyulafehérvári Caritas több szociális és ifjúsági programjának, csoportfoglalkozásokat is tartanak.

[tovább]

A GÁL SÁNDOR-SZOBORNÁL IS FÚRNI KEZDENEK

szekelyhon.ro


Új fúróberendezéssel folytatódik a csíkszeredai központi parkban a borvízforrás feltárása érdekében végzett fúrás, de új helyszínen is fúrni kezdenek.

[tovább]

KERÉKPÁRSÁV IS LESZ A FELÚJÍTOTT ÚTSZAKASZON

szekelyhon.ro


Ismét megindult a forgalom a csíkszeredai Temesvári sugárút lezárt szakaszán, a Mihail Sadoveanu és a Kőrösi Csoma Sándor utcák között, ahol befejezték a parkolóépítést és az úttest megemelését.

[tovább]

VERSENYTÁRGYALÁS A ZSÖGÖDI CSATORNÁZÁSRA

szekelyhon.ro


Néhány héten belül kiderül, melyik vállalkozás nyeri a Csíkzsögödben régóta problémát jelentő szennyvíz- és csatornarendszer felújításának kivitelezésére kiírt versenytárgyalást. A hétfő esti, kultúrotthonban tartott lakossági fórumon Ráduly Róbert Kálmán polgármester elmondta a jelenlévőknek, hogy az elkövetkező két évben már be is fejeződhet a projekt.

[tovább]

MEGNYITJÁK A LEZÁRT ÚTSZAKASZT

szekelyhon.ro


A hét végére már ismét megindulhat a forgalom a csíkszeredai Temesvári sugárút lezárt szakaszán, a Mihail Sadoveanu és a Kőrösi Csoma Sándor utcák között.

[tovább]

REÁLIS GONDOKKAL TARKÍTOTT KAMPÁNYGYŰLÉS

szekelyhon.ro


A csíkszeredai városvezetés előtt több jelentős problémával is előhozakodtak a csobotfalvi kultúrotthonban szervezett lakossági fórumon megjelent helybéliek kedd este. Az egyrészt kampányjellegű gyűlésen Tánczos Barna szenátor- és Korodi Attila képviselőjelölt is tiszteletét tette.

[tovább]

ELŐKÉSZÜLETBEN A MOZI FELÚJÍTÁSA

szekelyhon.ro


Szerződést kötött a csíkszeredai Transzszilvánia mozi teljes felújítására a csíkszeredai polgármesteri hivatal. Jövő év végére el kell készülnie a külső és belső átalakításnak.

[tovább]

[ archívum ]

Rendezvényajánló

DEC Nagy Antal: PARA- ÉS ÁLTUDOMÁNYOK A 21. SZÁZADBAN
14
DEC II. KARÁCSONYI JÓTÉKONYSÁGI KONCERT
14
DEC IRODALMI ÉVZÁRÓ – közönségtalálkozó Simon Márton slammerrel és Murányi Sándor Olivérrel
13
DEC Fekete Vince: SZÁRNYVONAL – verseskötet-bemutató
11
DEC MÍG ÉLEK, REMÉLEK – horvát dokumentumfilm
10

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség