HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

CSAK ELŐJEGYZETT ÜGYFELEKET FOGADNAK

hargitanepe.eu


A mai az utolsó nap, amikor sorszám alapján vehetik igénybe a Csíkszereda Polgármesteri Hivatalában működő személynyilvántartó közszolgálat szolgáltatásait. Hétfőtől csakis azokat fogadják, akik online vagy telefonon előjegyeztették magukat. A vidéki polgármestereket tegnap ismételten arra kérték, oldják meg helyben a segítségnyújtást a dossziék összeállításához.

Lejár a „türelemi idő” március utolsó munkanapjával, és ma megszüntetik az ügyfélszolgálat megszokott eljárását, miszerint a személynyilvántartó közszolgálat munkatársai a folyosón lévő gépből nyomtatott sorszám alapján fogadják az ügyfeleket. Az új rendszer a városháza leginkább túlterhelt irodájának működését hivatott szabályozni, kiszámíthatóbbá téve az ügyintézést – fejtette ki korábban Ráduly Róbert Kálmán polgármester a márciustól bevezetett – egy hónapon át a régivel párhuzamosan működő – online előjegyzési felület bemutatásakor.
Mint megtudtuk: március folyamán – szerdával bezárólag – 157-en foglaltak időpontot online, április 1-jétől, hétfőtől pedig a telefonos időpontfoglalás is elérhető lesz. Sőt hétfőtől már csak azokat fogadják, akiknek előjegyzésük van. Időpontot foglalhatnak a 0748–037832-es telefonszámon vagy a www.szereda.ro városházi honlap jobb oldali menüoszlopának Online időpontfoglalás nevű menüjében.
A személynyilvántartó iroda szinte a teljes Csíki-medence lakosságát kiszolgálja, ezért az új rendszer bevezetése előtt már értesítették a polgármesteri hivatalokat a változásról, tegnap pedig újabb emlékeztetőt küldtek nekik – tudtuk meg a városháza sajtóosztályán.
Az új rendszernek ugyancsak célja annak elősegítése, hogy a létező kilenc ügytípus mindegyike esetében az igénylési dossziét már otthon állítsák össze az ügyfelek, és ehhez megkapják a szükséges segítséget a vidéki polgármesteri hivatalokban. Így elvileg valamennyi űrlap megtalálható minden községházán, ugyanakkor az említett webhelyről is letölthetők. Ugyanott elolvasható az adott ügytípushoz szükséges iratok listája is.
Online időpontfoglalás esetén egyébként e-mailes visszaigazolást kap az igénylő, telefonos előjegyzés esetén pedig tulajdonképpen a diszpécser végzi el az online foglalást, és közli az egyeztetés alapján kiválasztott időpontot.

Kovács Hont Imre

Forrás: www. hargitanepe.eu

[vissza]

Rendezvényajánló

AUG MÁGNÁS MISKA – operett
28
AUG VANNAK VIDÉKEK – Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi-estje
24
AUG EGYEDÜL VAGYUNK? – tudományos-zenés előadás
20
AUG III. RICHÁRD – szabadtéri színházi előadás
14
AUG VERSEK ÉS DALOK – verskoncert
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA