HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ÉPÜLHET A PETŐFI TORNATERME


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala aláírta ma, július 8-án a kivitelezési szerződést a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének építésére. Az egyik leglátványosabb csíkszeredai iskolafejlesztés 8,91 millió lejbe kerül.

A Petőfi Sándor Általános Iskola kétszintes tornaterme nemcsak a tervezőnek volt kihívás, hanem a kivitelezőnek is az lesz, ugyanakkor a város költségvetése szempontjából is kiemelkedő. A mostani sportpálya helyén ugyanis játszótér és iskolai zöldövezet lesz, mögötte – a Temesvári sugárút felőli oldalon – pedig kétszintes sportterem: a földbe építve fedett tornaterem lesz öltözőkkel, mosdókkal, zuhanyzókkal, raktárhelyiségekkel ellátva, annak tetején pedig 20x33 méteres, védőhálóval felszerelt sportpálya.

A kivitelezésre ma, július 8-án írta alá a szerződést a polgármesteri hivatal a bukaresti Niliten Construcţii Kft.-vel 8,91 millió lej értékben. A Helyi Fejlesztések Országos Programja (PNDL) 3,69 millió lejjel támogatja a beruházást, a fennmaradó több mint 5 millió lejt a város a saját költségvetéséből fedezi. A kivitelezés időtartama 28 hónap.

Látványtervek:

1

2

3

4

 

2020. július 8.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA