HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ÓZONGENERÁTOROKAT VÁSÁROL CSÍKSZEREDA


Két fontos döntést született a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság május 7-ei ülésén. Az egyik a képességvizsga, illetve az érettségi előtt álló diákokat érinti, továbbá döntés született arról, hogy a szükségállapotot követően a promenádon termékértékesítési felület lesz biztosítva zöldség- és gyümölcsárusoknak.

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság május 7-ei ülését követően Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke online sajtótájékoztatón számolt be az újdonságokról. Csíkszeredában a két pozitív esetből mára egy aktív eset maradt, akit még a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban kezelnek, 54-en vannak intézményes karanténban, 28-an vannak lakhelyi elkülönítésben, 138 főt szolgáltak ki az Idősekért szolgáltatás keretében a Városháza kollégái, míg a hajléktalan szállóban továbbra is 18-an vannak elszigetelve.

A Bizottság döntése értelmében kibővült az iskoláknak a felkészítőkre való előkészületeket szabályzó határozata. Az oktatási intézményekkel való konzultáció után döntés született arról, hogy az iskolák elkészítik, saját hatáskörön belül, azt a javaslatot, hogy milyen rendszerbe fog működni a be- és kilépés a tevékenységek ideje alatt. A szándék az, hogy a be- és kilépés egykapus legyen és ezt egy felnőtt folyamatosan ellenőrizze, karöltve az egészségügyi személyzettel, távhőmérők segítségével. Továbbá a Katasztrófavédelmi Bizottság elkülönített a sürgősségi alapból 50.000 lejt ózongenerátorokat vásárlására – összesen 33 vagy 34 darabot – minden iskolának, a végzős osztályok számának függvényében.

A másik döntés a zöldség- és gyümölcstermelőknek megfelelő termékértékesítési felület biztosításáról szól. Ezen tevékenységnek a promenádon adnak helyet. Jelentkezni online lehet majd és a jelentkezési sorrendben biztosítják az árusítóasztalt. A promenádon kialakított „piac” megnyitása két lépésben történik: a szükségállapotot követően a hónap végéig heti egy – szerdánként – alkalommal, míg június 1-től augusztus végégig heti három alkalommal a hétfői, szerdai és pénteki napokon. Minden eseteben 9–19 óra között tart nyitva.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA