HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ELKEZDŐDÖTT AZ ARANYALMA NAPKÖZI OTTHON FELÚJÍTÁSA


Az udvaron való átkelést biztonságossá tevő védőalagút építésével február 20-án elkezdődött az Aranyalma Napközi Otthon átfogó felújítása. A helyi Tectum Company Rt.-nek hat hónapja van a kivitelezésre. A beruházás értéke 5,88 millió lej.

Az Aranyalma épülete kívül-belül, alul-felül megújul: hőszigetelik a falakat, a tetőzetet és az alagsort, felújítják a fűtésrendszert, a melegvízhálózatot és a villanyhálózatot, a tetőre pedig fotovoltaikus napelemrendszert telepítenek. Mindez 5,88 millió lejbe kerül, és az Európai Unió, valamint a kormány összesen 3,47 millió lejt biztosít a költségek fedezésére. A különbözetet a város a saját alapjaiból biztosítja.

A kivitelezési szerződést január 20-án írták alá a csíkszeredai Tectum Company Rt.-vel, és a megállapodás értelmében a munkakezdéstől számítva hat hónap áll a kivitelező rendelkezésére. A polgármesteri hivatal február 20-án átadott az építő részére  négy termet és kiadta az építkezési kezdési parancsot, az építő pedig neki is fogott a munkának: mivel a tetőzeti munkákkal kezdenek, védőalagutat építettek a bejárathoz. A különböző munkafázisokat a tanévszerkezethez igazították, hogy az oktatást minél kisebb mértékben befolyásolják.

A felújítás során adódó kellemetlenségekért az óvodások, a szülők és a tanszemélyzet megértését kérik.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA