HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

EREDMÉNYES VOLT A VÍZPART-TISZTÍTÁSI AKCIÓ


A Hargita Víz Közösségi Fejlesztési Egyesület és a Harvíz Rt. Regionális Víz- és csatornaszolgáltató által április 12-re, péntekre meghirdetett vízpart-tisztítási akció során Csíkszeredában 320 személy csatlakozott a „Tiszta vizet érdemlünk” mottójú megmozduláshoz. A vízpart-tisztítási akcióban Csíkszereda folyó- és patakmedreinek takarítása volt a cél 14 kilométernyi partszakaszon.

A terepfelmérést követően a város környékén hét partszakasz került kijelölésre: az Olt folyó három szakasza, Somlyó pataka két szakasza, Borvíz pataka, illetve Fitód pataka.

A partszakaszok tisztításából aktívan kivették a részüket Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának alkalmazottai, akárcsak a Harvíz Rt. és az Eco-Csík Kft. munkatársai, valamint a Venczel József Szakközépiskola, a Joannes Kájoni Szakközépiskola, a Nagy István Művészeti Középiskola, a Petőfi Sándor, a József Attila és a Nagy Imre általános iskolák tanulói.

Az összesített adatok szerint a csíkszeredai szakaszokon 102 köbméter hulladék gyűlt össze. A meder takarításban résztvevőknek ezúton is köszönjük a részvételt és egy felhívással is élnénk, amelyben kérjük a lakósságot, hogy őrizzük meg városunk és vízpartjaink tisztaságát.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT REFORMÁTUS HÁLAÉNEK NÉPZENÉVEL – lemezbemutató koncert
29
OKT KÍN ÉS ÁMEN KÖZÖTT: film a kommunizmus szörnyűségeiről
25
OKT FORRADALMI JAZZ – Bágyi Balázs New Quartett
23
OKT OKTÓBER 23. – Főhajtás a forradalom évfordulóján
23
OKT A REMÉNYSÉG FÁI – megemlékező ünnepség
21

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA