HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

SZÉKELY–MAGYAR HOKI MAJÁLIS


Ötödik alkalommal méri össze erejét Székelyföld és Magyarország jégkorong-válogatottja. A jótékonysági „testvérmeccs” helyszíne ezúttal Csíkszereda lesz, 2018. május 1-jén a Vákár Lajos Műjégpálya ad otthont a székely–magyar jégkorongünnepnek. A gála teljes bevételét a Böjte Csaba atya és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei javára ajánlják fel a szervezők.

„Jobb helyszínt, mint Csíkszereda nem is találhattunk volna” – fogalmazott Vargyas László, a gálamérkőzés ötletgazdája és elindítója az eseményt felvezető sajtótájékoztatón, március 29-én. A gyergyóalfalvi születésű,  hétszeres magyar kupagyőztes és négyszeres magyar bajnok, a 2008-ban visszavonult jégkorongozó elmondása szerint, amikor ezt megálmodta, egy baráti mérkőzéssel szeretett volna köszönetet mondani a szülőfalujának és nevelő egyesületének. Ebből az ötletből azonban egy történelmi esemény valósult meg, amelyre addig nem volt példa: 2006. december 30-án Gyergyószentmiklóson lépett először pályára a székely és a magyar válogatott. A 2007-es év utolsó napján, majd hét és fél év szünet után 2015 áprilisában ugyancsak Gyergyószentmiklós volt a meccs házigazdája, 2017-ben a negyedik találkozót pedig Dunaújvárosban rendezték.

2018-ban újra „hazatér” Székelyföldre a gálamérkőzés. Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere elsősorban köszönetét fejezte ki, hogy a megyeszékhely lehet e rangos esemény házigazdája, kiemelve, szervezőként „azon dolgozunk, hogy tegyük még emlékezetesebbé, még tartalmasabbá azt”.

Bizonyítandó, hogy a székely–magyar együttműködés nemcsak felnőtt szinten, hanem utánpótlás szintjén is példaértékű, a csíkszeredai hoki majális keretében első alkalommal lépnek jégre – intézményesített formában – az U15 és U16 korosztályos székely és magyar jégkorongválogatottak – számolt be Nagy Attila, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója.

Az esemény keretprogramja még egyeztetés alatt áll, a tervezett játékoskeretek sem véglegesek még. Az viszont biztos, hogy a jégkorongszezont záró, jótékonysági esemény résztvevői különleges élménnyel térnek majd haza a Vákár Lajos Műjégpályáról május 1-jén.

 

A példaértékű kezdeményezés helyi szervezője Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT REFORMÁTUS HÁLAÉNEK NÉPZENÉVEL – lemezbemutató koncert
29
OKT KÍN ÉS ÁMEN KÖZÖTT: film a kommunizmus szörnyűségeiről
25
OKT FORRADALMI JAZZ – Bágyi Balázs New Quartett
23
OKT OKTÓBER 23. – Főhajtás a forradalom évfordulóján
23
OKT A REMÉNYSÉG FÁI – megemlékező ünnepség
21

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA