HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

MÁR CSAK JÖVŐ PÉNTEKIG TÖRLESZTHETNEK KEDVEZMÉNYESEN


A korábbi években felhalmozott helyi adók, illetékek és bírságok kamatmentesen törleszthetők Csíkszeredában, de már csak jövő péntekig. Hosszabbításra nincs lehetőség, ezért arra kérjük a lehetőséggel élni kívánó magán- és jogi személyeket, időben kezdjék el az ügyintézést.

[tovább]

AZ ÖNKORMÁNYZATNAK NEM ÁLL SZÁNDÉKÁBAN AZ ADÓEMELÉS

Csíkszereda önkormányzati testülete november 29-i soros havi tanácsülésének napirendi pontjai között szerepel az a határozattervezet, amely a helyi adók és illetékek 2020-as esztendőre megállapított mértékének jóváhagyására vonatkozik.


A döntéshozó testület önszántából egyáltalán nem emel a helyi adókon, alkalmaznia kell viszont az áprilisban – a 2018-as inflációval arányosan 4,6 százalékkal – megemelt értékeket. Az Adótörvénykönyv (2015/227-es törvény) 491. cikkelye ugyanis arra kötelezi a helyhatóságokat, hogy az elmúlt pénzügyi év inflációjával arányosan emelniük kell mindhárom adónemet (épületadó, telekadó és gépjárműadó) és azon illetékeket, amelyeknek mértékéről az Adótörvénykönyv összegszerűen rendelkezik.

Az önkormányzat a novemberi tanácsülésén készül jóváhagyni a pénzromlással arányosan áprilisban megnövelt értékek 2020-as adókra és illetékekre való alkalmazását.

Az illetékek terén is mindössze négy típusnál várható további növelés jóváhagyása: a cégtáblákra, illetve reklámtáblákra vonatkozó illeték, a közélelmezési dokumentumok kiváltásáért, valamint az urbanisztikai szolgáltatásokért fizetendő illeték esetében. A felsorolásból is kiderül: magánszemélyeket kevésbé terhelnek a módosítások.

TIFF-KARAVÁN: ELMARADNAK A VETÍTÉSEK


Az alacsony érdeklődés miatt elmaradnak a TIFF-karaván e heti csíkszeredai vetítései. Várhatóan decemberben ismét a mozi műsorára tűzik a filmeket.

[tovább]

NOVEMBERI LŐGYAKORLAT


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint novemberben a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

ELNÖKVÁLASZTÁS: HÉTVÉGÉN IS IGÉNYELHETŐ ÚJ SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY


A november 10-i elnökválasztásra való tekintettel Csíkszereda Polgármesteri Hivatala Személynyilvántartó Közszolgálata hétvégén is fogadja – előzetes időpontfoglalás nélkül – azon személyeket, akiknek a szavazás napjára érvényes személyi igazolványra van szükségük.

[tovább]

IDŐPONTHOZ KÖTÖTT ÜGYFÉLFOGADÁS


A városháza polgármesteri szakapparátusának gördülékenyebb munkavégzése érdekében november 4-től ügyfélszolgálati programot vezetnek be Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának egyes szakirodáiban.

[tovább]

NOVEMBER 1-JÉN SZÜNETEL AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy a kollektív munkaszerződés értelmében 2019. november 1-je, péntek, Mindenszentek napja munkaszüneti nap, ezért szünetel az ügyfélszolgálat.

[tovább]

OKTÓBER 23-ÁN SZÜNETEL AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy a kollektív munkaszerződés értelmében 2019. október 23-a, szerda munkaszüneti nap, ezért szünetel az ügyfélszolgálat.

[tovább]

A POLGÁRMESTERI HIVATAL ÁLLÁSPONTJA A CITY PARKINGGAL KÖTÖTT SZERZŐDÉSSEL KAPCSOLATBAN


Csíkszereda megyei jogú város a 2015 második felében lefolytatott közbeszerzési eljárást követően az egyetlen ajánlattevővel, a City Parking Kft.-vel 2016. február 1-jei hatállyal írt alá szerződést 4 éves időtartamra. A szerződést a város részéről vezetőként a polgármesteri hatáskört betöltő akkori alpolgármester írta alá.

[tovább]

NYÍLT AJÁNLATI FELHÍVÁS


Csíkszereda Megyei Jogú Város az önkormányzati testület 286/2019-es határozata értelmében, a Tudor lakónegyedben szabadidőközpont létrehozása céljából vásárol belterületet. Az érdekeltek a következő feltételek alapján tehetnek ajánlatot.

[tovább]

VISSZATÉR CSÍKSZEREDÁBA A SPORTTÖRTÉNETI KONFERENCIA


Csíkszeredában szervezik október 19-én, szombaton a 48. Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciát. A Kárpát-medencei szintű vándorrendezvényt második alkalommal látja vendégül Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

[tovább]

HIRDETÉS


2019/281-es HATÁROZAT
egyes adókedvezmények bevezetéséről, valamint azon eljárás elfogadása, amely a 2019.12.31-ig hátralékos költségvetési kötelezettségek (adók és illetekek), kamatok törléséről szól, amelyekkel Csíkszereda Megyei Jogú Város adófizetői tartoznak.

MEGSZABADUL A KAMATOKTÓL, AKI DECEMBER 15-IG TÖRLESZT


Mentesülnek a büntetőkamatok befizetése alól azok a csíkszeredai jogi és magánszemélyek, akik 2019. december 15-ig törlesztik a városháza irányába minden eddigi alaptartozásukat.

[tovább]

ÚJRAHASZNOSÍTÁST SZOLGÁLÓ HULLADÉKGYŰJTÉS CSÍKSZEREDÁBAN

Üvegért készpénz, elektromos hulladékért utalvány


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala is társszervezője annak a hulladékgyűjtési kampánynak, amelyet az Eco-Csík Kft. térségi hulladékgazdálkodási vállalat szervez partnerével, az SLC Kft.-vel október 12-én, szombaton Csíkszeredában. Bárki készpénzre válthatja üveg hulladékát, a fölöslegessé vált elektronikai cikkekért pedig ajándékutalvány, tombola jár.

[tovább]

MELEGVÍZ-TÁMOGATÁS A 65. ÉLETÉVÜKET BETÖLTÖTT CSÍKSZEREDAIAKNAK


Csíkszereda Megyei Jogú Város önkormányzati testülete a 2019. szeptember 27-ei havi soros ülésén fogadta el a 65. év feletti személyek számára a háztartási melegvíz-szolgáltatás költségéhez való önkormányzati hozzájárulásról szóló határozatot. A havi legtöbb 40 lej értékű támogatás igényléséhez szükséges típuskéréseket a lakástulajdonosi társulások vezetői átvehetik 2019. október 14-től a Közüzemek Rt. székhelyén.

[tovább]

KATONAI GYAKORLAT ALACSONY REPÜLÉSI MAGASSÁGBAN CSÍKSZEREDA TERÜLETÉN


A 61-es Virgil Bădulescu Hegyivadász-alakulat tájékoztatása szerint október 7–13. között Hargita, Kovászna megyéket, illetve Bukarestet érintő intézmények közötti gyakorlatra kerül sor megközelítőleg 500 katona részvételével.

[tovább]

KÉSZENLÉTI GYAKORLAT


A 01101-es katonai egység tájékoztatása értelmében, október 7-én 11.00 óra és október 9. 20.00 órák között a „CONCORDIA – 19” program keretében intézmények közötti készenléti gyakorlatot tartanak a megyeszékhely közeli helyszíneken.

[tovább]

HIRDETÉS


HATÁROZATTERVEZET
egyes adókedvezmények bevezetéséről, valamint azon eljárás elfogadása, amely a 2019.12.31-ig hátrálékos költségvetési kötelezettségek (adók és illetekek), kamatok törléséről szól, amelyekkel Csíkszereda Megyei Jogú Város adófizetői tartoznak.

TÁMOGATÁS ÓVODÁSKORÚ GYERMEKEKNEK


Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatósága az érintettek tudomására hozza, hogy a 2015/248-as számú törvény értelmében azok a családok, akik óvodáskorú gyermekeket (3-6 év) nevelnek és a családban az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 248 lejt, jogosultak óvodai értékjegyekre. A jegyek értéke havi 50 lej / gyermek.

[tovább]

IGÉNYELHETŐ A FŰTÉSTÁMOGATÁS A 2019–2020-AS IDÉNYRE


Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatóságán 2019. szeptember 16-tól fogadják a 2019. november 1. és 2020. március 31. közötti idényre a fűtéstámogatási kérelmeket.

[tovább]

NÉPRAJZI PARK KIALAKÍTÁSA CSÍKSOMLYÓN – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV

Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Fenyő Wellnes Kft. kezdeményezésére „Néprajzi park kialakítása Csíksomlyón” övezeti rendezési terv készül. A tervdokumentáció megtekinthető Csíkszereda Polgármesteri Hivatal bejárati hirdetőtábláján.


Tanácsadásért és tájékoztatásért felelős személy: Albert Sándor, Vár tér 1. szám, 13-as sz. iroda, Csíkszereda; tel: 0736 220 000, e-mail: albertsandor@szereda.ro.

A javaslatok szükségesek a kivitelezési elvárások meghatározásához. Javaslatok leadásának határideje: 2019. szeptember 12.

[tovább]

MUNKASZÜNETI NAPOK


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy az augusztus 15-i hivatalos munkaszüneti napot követő augusztus 16-át is szabadnappá nyilvánították a közszférában. 

[tovább]

KIKIÁLTÁSOS NYILVÁNOS VERSENYTÁRGYALÁS

Csíkszeredai Városnapok 2019


Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala kikiáltásos nyilvános versenytárgyalást szervez a Vár tér 1. szám alatti székhelyén.

[tovább]

FÉLSÁVOS ÚTLEZÁRÁS A HUNYADI JÁNOS UTCÁBAN


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala értesíti a lakókat, hogy 2019. július 22-től, hétfőtől, kezdődően a Hunyadi János utcában félsávos útlezárásra kell számítani a Hunyadi János és a Venczel József utcák találkozásától a Kalász negyedi temető közötti szakaszon. A forgalmat jelzőlámpák fogják irányítani.

[tovább]

TÖBBSZINTES PARKOLÓHÁZ ÉPÍTÉSE A KALÁSZ NEGYEDBEN - DÖNTÉSTERVEZET


Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata (Csíkszereda, Vár tér 1 sz.) értesíti az érintetteket, hogy a „Többszintes parkolóház építése a Kalász negyedben”, című tervre, a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség eseti elbírálása alapján 2019. július 16-án döntéstervezetet hozott (nem szükséges a környezeti hatástanulmány és a természetvédelmi hatásfelmérés elkészítése).

[tovább]

LÉTREJÖTT A SZÉKELYFÖLDI DIÁKMUNKAPORTÁL


Új közösségi platformot indít a Hargita Megye Tanácsa által létrehozott Hargita Megyéért Egyesület. A www.diakmunka.ro portál azzal a céllal született, hogy segítse a kereslet és kínálat talákozását, azok a fiatalok akik hétvégén, vakációban vagy akár egyetemistaként tanév közben is szeretnének dolgozni kapcsolatba kerülhessenek a munkaadókkal, akiknek szintén szükségük van időszakosan vagy rendszeresen fiatal munkaerőre.

[tovább]

FELHÍVÁS

A Csíkszeredai Városnapok programkínálatának színesítésére


Ötnapos hasznos és érdekes, a mindennapokból igazi kikapcsolódást, igényes szórakozást jelentő élménysorozat vár a csíkszeredaiakra és a környékbeliekre augusztus 2–4. között.

 

[tovább]

JÚLIUSI LŐGYAKORLAT


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint júliusban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

 

[tovább]

TÖBBSZINTES PARKOLÓHÁZ ÉPÍTÉSE A KALÁSZ NEGYEDBEN


Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata (Csíkszereda, Vár tér 1. sz.) értesíti az érintetteket, hogy benyújtotta a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez, a Csíkszeredában megvalósítandó „Többszintes parkolóház építése a Kalász negyedben”, című tervet, a környezetvédelmi / létesítési engedélyezés elnyerése céljából.

[tovább]

FÉLSÁVOS ÚTLEZÁRÁS


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala értesíti a lakókat, hogy 2019. június 18-tól, keddtől, kezdődően a Hunyadi János utca alsó szakaszán, a Román Fejlesztési Bank (BRD) és az áramszolgáltató (Electrica) székhelye között félsávos útlezárás lesz. 

[tovább]

MUNKASZÜNETI NAPOK PÜNKÖSD ALKALMÁVAL


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy 2019. június 7., pünkösd előtti péntek és 2019. június 10., pünkösdhétfő munkaszüneti nap, ezért szünetel az ügyfélszolgálat. 

[tovább]

JÚNIUSI LŐGYAKORLAT


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint júniusban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

KÖRNYEZETVÉDELMI HIRDETÉS (Parkolóhelyek, bejárat és sétányok kialakítása az Octavian Goga sétány kӧ


Csíkszereda Megyei Jogú Város (Csíkszereda, Vár tér 1. sz.) értesíti az érintetteket, hogy benyújtotta a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez, Csíkszeredában megvalósítandó „Parkolóhelyek, bejárat és sétányok kialakítása az Octavian Goga sétány kӧrnyékén” megnevezésű tervét, a környezetvédelmi engedélyezés elnyerése céljából.

 

[tovább]

MUNKASZÜNETI NAPOK


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy 2019. április 29.,30. és május 1-je munkaszüneti nap, ezért szünetel az ügyfélszolgálat.

[tovább]

HÚSVÉTI MUNKASZÜNETI NAPOK


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy 2019. április 19. péntek, nagypéntek, valamint 2019. április 22. hétfő, húsvéthétfő hivatalos munkaszüneti nap, ezért szünetel az ügyfélszolgálat.

[tovább]

SPECIÁLIS KIKÉPZÉSI IDŐSZAK


A 01101-es katonai egység tájékoztatása értelmében, az április 15–18. közötti időszakban a Honvédelmi Minisztérium egységei kiképzési gyakorlatokat tartanak a megyeszékhelyhez közeli helyszíneken.

[tovább]

ÁPRILISI LŐGYAKORLAT


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint ebben a hónapban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

– április 2–4., 9–11., 16–18., 23–25. és 30-án 8.00 és 24.00 óra között.

[tovább]

KÖRNYEZETVÉDELMI HIRDETÉS (Strand melletti területek rendezése)


Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata (Csíkszereda, Vár tér 1. sz.) értesíti az érintetteket, hogy benyújtotta a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez a Strand melletti területek rendezése Csíszereda, Fürdő utca 72. szám megnevezésű tervét a környezetvédelmi engedélyezés elnyerése céljából.

[tovább]

KÖRNYEZETVÉDELMI HIRDETÉS (Hargita utca feljavítása, körforgalom létesítése a Rét utca találkozásáv)


Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata (Csíkszereda, Vár tér 1. sz.) értesíti az érintetteket, hogy benyújtotta a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez a Hargita utca feljavítása, körforgalom létesítése a Rét utca találkozásával megnevezésű tervét a környezetvédelmi engedélyezés elnyerése céljából.

[tovább]

KÖRNYEZETVÉDELMI HIRDETÉS (Kossuth Lajos, Hargita, Temesvári, Nagyrét utcák)


Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata (Csíkszereda, Vár tér 1. sz.) értesíti az érintetteket, hogy benyújtotta a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez a „Kossuth Lajos, Hargita, Temesvári, Nagyrét utcák felújítása Csíkszereda Megyei Jogú Városban” megnevezésű tervét a környezetvédelmi engedélyezés elnyerése céljából.

 

[tovább]

FORTUNA PARK – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Fortuna Park Kft.  kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül a Fortuna Park területére tömbházak építése céljából. A tervdokumentáció megtekinthető az alábbi linkeken, illetve a polgármesteri  hivatal hirdetőtábláján.

[tovább]

HÓELTAKARÍTÁS A JÁRDASZAKASZOKRÓL


A helyi közutak és közterületek fenntartása ugyan az önkormányzatok feladata, azonban az önkormányzat előírja (80/2004-es határozat), hogy az ingatlantulajdonnal rendelkező személyek kötelesek eltakarítani a havat az ingatlan előtti járdaszakaszról, illetve kötelesek azt csúszásmentes állapotban tartani.

 

[tovább]

NOVEMBER 30. MUNKASZÜNETI NAP


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy 2018. november 30., péntek, Szent András ünnepe hivatalos munkaszüneti nap, ezért szünetel az ügyfélszolgálat.

[tovább]

LÉGIERŐ GYAKORLAT


 A Honvédelmi Minisztérium, 01101 Katonai Egységének tájékoztatása szerint 2018. december 3–8. között megyeszékhelyünk légterében a román légierő gépei gyakorlaton vesznek részt.

[tovább]

LŐGYAKORLAT NOVEMBERBEN


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint novemberben a következő napokon tart lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

MEGYEI SÜRGŐSSÉGI KÓRHÁZ – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy Hargita Megye Tanácsának kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül a Megyei Sürgősségi Kórház területére. A tervdokumentáció megtekinthető az alábbi linkeken, illetve  a polgármesteri  hivatal bejárati hirdetőtábláján.

[tovább]

KULTURÁLIS INTÉZMÉNYVEZETŐK ÉRTÉKELÉSE

Csíki Székely Múzeum


A Csíkszereda Önkormányzata által elfogadott, a kulturális alintézmények vezetőinek négy éves tevékenységértékelésére vonatkozó szabályzatot tartalmazó, 220/2018-as számú határozat alapján szeptember 6–28. között zajlik az intézmények menedzsmentjének értékelése.

[tovább]

KULTURÁLIS INTÉZMÉNYVEZETŐK ÉRTÉKELÉSE

Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes


A Csíkszereda Önkormányzata által elfogadott, a kulturális alintézmények vezetőinek négy éves tevékenységértékelésére vonatkozó szabályzatot tartalmazó, 220/2018-as számú határozat alapján szeptember 6–28. között zajlik az intézmények menedzsmentjének értékelése.

[tovább]

LŐGYAKORLAT OKTÓBERBEN


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint ebben a hónapban a következő napon tart lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

BARANCS 2 – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy Györgydeák József, a Detroit City cég képviselője  kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül a 'Barancs 2' zónában. A  tervdokumentáció megtekinthető az alábbi linkeken, illetve polgármesteri hivatal bejárati hirdetőtábláján.

 

 

[tovább]

LŐGYAKORLAT SZEPTEMBERBEN


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint ebben a hónapban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

LŐGYAKORLAT JÚLIUSBAN


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint ebben a hónapban a következő napon tart lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

VÁROSI STADION – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Városi Stadion rendezési tervének módosítása az önkormányzati testület július 27-i rendes ülésén napirendre kerül. A tervdokumentáció megtekinthető az alábbi linkeken, illetve a polgármesteri hivatal  bejárati hirdetőtábláján.

[tovább]

KÖRNYEZETVÉDELMI HIRDETÉS (Zsögöd utca - II. szakasz)


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy benyújtotta a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez a „ Zsögöd utca felújítása – II. szakasz” megnevezésű tervét Csíkszereda, Zsögöd utca szám nélküli területen, a környezetvédelmi beleegyezés elnyerése céljából.

[tovább]

LŐGYAKORLAT JÚNIUSBAN


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint ebben a hónapban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

TANOROK UTCA – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy Mihályfalvi Zoltán kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül a Tanorok utcában. A  tervdokumentáció megtekinthető az alábbi linkeken, illetve polgálmesteri hivatal bejárati faliújságán.

[tovább]

LŐGYAKORLAT MÁJUSBAN


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint ebben a hónapban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

MAJLÁTH GUSZTÁV KÁROLY TÉR – RENDEZÉSITERV-MÓDOSÍTÁS


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Majláth Gusztáv Károly tér rendezési tervének módosítása az önkormányzati testület május 25-i rendes ülésén napirendre kerül.

[tovább]

VERSENYTÁRGYALÁS (a zöldségpiacon kialakított asztalok bérbeadására )


Csíkszereda Megyei Jogú Város versenytárgyalást szervez 2018. április 19-én, csütörtökön, 15.00 órakor a zöldségpiacon kialakított asztalok bérbeadására cégeknek és engedéllyel rendelkező kereskedőknek.

[tovább]

KÖRNYEZETVÉDELMI HIRDETÉS (Mihail Sadoveanu u. 33. sz. - döntés)


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a „Parkolóhelyek, bejárat, sétányok kialakítása Csíkszereda, Mihail Sadoveanu utca 33. szám alatt” című tervére a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség eseti elbírálása alapján 2018. március 27-én döntéstervezetet hozott (nem szükséges a környezeti hatástanulmány elkészítése).

[tovább]

KÖRNYEZETVÉDELMI HIRDETÉS (Pacsirta sétány)


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy benyújtotta a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez a Csíkszeredában, a Pacsirta sétány szám nélküli területen megvalósítandó „Parkolóhelyek, bejárat, sétányok kialakítása” című tervét a környezetvédelmi beleegyezés elnyerése céljából.

[tovább]

LŐGYAKORLAT ÁPRILISBAN


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint ebben a hónapban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

AJÁNLATTÉTELHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTÁCIÓ

Nyílt ajánlati felhívás


Csíkszereda Megyei Jogú Város az önkormányzati testület 51/2018-as határozata értelmében ifjúsági lakások építéséhez vásárol belterületet. Az érdeklődők a jelen dokumentációban meghatározott feltételekkel tehetnek ajánlatot.

[tovább]

VERSENYTÁRGYALÁS (Hargita u. 11. sz.)


Csíkszereda Megyei Jogú Város versenytárgyalást szervez 2018. április 12-én 12.00 órakor a Hargita utca 11. szám alatti 22 m2-es terület haszonbérbeadása céljából.

[tovább]

KÖRNYEZETVÉDELMI HIRDETÉS (Mihail Sadoveanu u. 33. sz.)


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy benyújtotta a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez a Csíkszeredában, a Mihail Sadoveanu utca 33. szám alatt megvalósítandó „Parkolóhelyek, bejárat, sétányok kialakítása” című tervét a környezetvédelmi beleegyezés elnyerése céljából.

[tovább]

LŐGYAKORLAT MÁRCIUSBAN


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint ebben a hónapban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

LŐGYAKORLAT NOVEMBERBEN


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint ebben a hónapban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

FELHÍVÁS A SZEMÉLYAZONOSSÁGI IGAZOLVÁNYOK KIVÁLTÁSÁRA ÉS CSERÉJÉRE


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala Személy-nyilvántartó közszolgálatának nyilvántartása szerint a 14. életévüket betöltött fiatalok egy része még nem kérvényezte a személyazonossági igazolvány kiállítását, emellett pedig sokan lejárt érvényességű személyazonossági igazolvánnyal rendelkeznek.

[tovább]

LŐGYAKORLAT OKTÓBERBEN


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint ebben a hónapban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

FELHÍVÁS

A terelőút észak-déli szakasza nyomvonalába eső területek kisajátítása


Csíkszereda Megyei Jogú Város önkormányzati testülete a júniusi soros ülésen fogadta el azt a határozatot, amely a város terelőútjának észak-déli szakasza nyomvonalába eső, az építkezésekhez elengedhetetlenül szükséges területekre vonatkozó kisajátítási végzések kiadásáról rendelkezik.

[tovább]

LŐGYAKORLAT JÚLIUSBAN


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint ebben a hónapban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

TERÜLETELADÁSI AJÁNLATOK


1, 11, 21, 31, 41, 51, 61, 71, 81,

2, 12, 22, 32, 42, 52, 62, 72, 82,

3, 13, 23, 33, 43, 53, 63, 73, 83,

4, 14, 24, 34, 44, 54, 64, 74, 84,

5, 15, 25, 35, 45, 55, 65, 75, 85,

6, 16, 26, 36, 46, 56, 66, 76, 86

7, 17, 27, 37, 47, 57, 67, 77,

8, 18, 28, 38, 48, 58, 68, 78

9, 19, 29, 39, 49, 59, 69, 79,

10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80

[ archívum ]

Rendezvényajánló

DEC LA GOMERA – filmvetítés
13
DEC MO – filmvetítés
12
DEC PARKING – filmvetítés
12
DEC JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
11
DEC JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
11

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA