HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

FONTOS TUDNIVALÓK A SZENTATYA JÚNIUS 1-EI LÁTOGATÁSÁVAL KAPCSOLATBAN

Szervezési szabályzat


Június 1-jén Ferenc pápa az országban tartózkodik, mi több a II. János Pál pápa 1999-es útjától eltérően, programjába magyarok által lakott erdélyi (székelyföldi) vidéket is beiktatott, pontosabban a Csíkszeredához tartozó Csíksomlyót, amely minden évben pünkösdi zarándoklatával vonzza a hazai, külföldi hívők sok-ezreit. 

 

[tovább]

MOZGÓURNÁKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ


A közeledő, május 26-ai, Európa parlamenti választások, illetve népszavazással kapcsolatban tájékoztatnánk az érintetteket a mozgóurnákra vonatkozó szabályokról, fontosabb tudnivalókról.

[tovább]

A HÁZICSOKI SZÍNE

Csíkszeredai Könyvvásár 2019


Sok gyerek volt kíváncsi pénteken délelőtt a házicsoki színére. Na nem a csokoládéra, hanem A házicsoki színe című könyvre, amelyet a Csíkszeredai Könyvvásáron maga a kötet szerzője és illusztrátora, Molnár Krisztina mutatott be.

[tovább]

LELKI FELTÖLTŐDÉST NYÚJTÓ CSÍKSZEREDAI KÖNYVVÁSÁR


Csütörtökön délután hivatalosan is megnyitották a Csíkszeredai Könyvvásárt, amelynek során vasárnapig számtalan könyvbemutatóval, könyvújdonsággal várják a könyvek szerelmeseit.

[tovább]

MESÉK A CSODAFOGKRÉMRŐL ÉS A MACSKÁKRÓL

Csíkszeredai Könyvvásár 2019


A legifjabb olvasókat, a gyerekeket szólították meg a Csíkszeredai Könyvvásár első napján. Csütörtökön délben az Erős Zsolt Sportarénában ugyanis kinyílt Mosó Masa Mosodájának öreg kapuja, a Veronaki Zenekar felébresztette a benne lakó meseszereplőket, a betűket és a lelkes kis rajongókkal együtt hatalmas mulatságot kerekítettek.

[tovább]

PETŐ-MÓDSZER: INGYENES SZŰRÉS ÉS FEJLESZTÉS


A budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara, ismertebb nevén a Pető Intézet, ismét ingyenes szűrést és fejlesztő foglalkozásokat tart Csíkzsögödön gyermekek és felnőttek részére a csíkszeredai városvezetés, valamint a zsögödi plébánia együttműködésében.

[tovább]

<< < 1  2  3  4  ... 179  180  181 > >>

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA