HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

AZ ILLÉS EGYÜTTES ERDÉLYBEN: „MIÉRT HAGYTUK, HOGY ÍGY LEGYEN?”

Amikor 2003-ban az István, a király mindent elsöprõ sikert aratott Csíksomlyón, akkor itthon Pásztory Zoltán felhívta Szörényi Leventét és nem kellett hosszan bizonygatnia, hogy milyen fontos lenne az Illésnek az életben elõször – és akkor még nem gondoltuk, hogy tényleg utoljára – Erdélyben fellépni. Erre jó alkalom – mint mondta –, hogy 2005-ben ünnepeljük a 40. évfordulónkat – és mellesleg Szörényi Levente 60. születésnapját.


 

A Sors kíméletlen. Az Illés eljön, de Pásztory Zoltán nélkül.

A legendás nagyerejû dobost elveszítettük a felkészülés elsõ idõszakában. A koncert meglesz. Hagyományos Illés-koncert lesz, jókedvû, jó hangulatú, magával sodró. Ahogy ezt az együttestõl megszoktuk. Ezt Zoli is így szeretné. Nem emlékkoncert lesz, mert Zoli is ott lesz az együttessel. Dobfelszerelését egykori tanítványa, az Elsõ Emelet volt dobosa, Szörényi Örs foglalja el. És egyetlen ritmusképlet sem fog hiányozni az ismert dalokból.

A csíkszeredai Szabadság térre sok rajongót várunk. Aki nem fér a színpad elé, annak hatalmas kivetítõkön fogjuk továbbítani az eseményt. Hatalmas hang- és fénytechnika biztosítja a hangot és a látványt.

Az egykori magyar Beatlesként számon tartott együttes 1973. évi felbomlása óta nagyon ritkán lépett színpadra. 1981-ben volt az elsõ nagy visszatérés, amirõl a Koncert címû film készült. 1990-ben a Népstadionban ünnepelte kétszer nyolcvanezer ember a csapatot. 1996-ban háromszor tizennyolcezer tapsolt a Budapest Sportcsarnokban és azért csak háromszor, mert több szabad nap nem volt a csarnokban. 2001-ben a hármas koncerten közel százezer vegyes korú rajongó volt a Népstadionban... És jött a megalakulás 40. évfordulója, a 2005. év. Sok rajongót várunk Csíkszeredába augusztus 5-én, az utolsó elõttire (az utolsó Szigeten lesz, augusztus 9-én).

Ahogy Szörényi Szabolcs megjegyezte: soha többé nem mondhatom el a poénomat, hogy én már lezsíroztam a basszusgitárom, nem lépek fel többet. Az Illés együttes nem lép fel többet. (A koncert sajtóanyaga alapján)

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA