HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

IGÉNYELHETŐ A FŰTÉSTÁMOGATÁS A 2021–2022-ES IDÉNYRE


Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Szociális igazgatósága szeptember 15-től kezdve fogadja –elsősorban e-mailen – a 2021. november 1. és 2022. március 31. közötti idényre a fűtéstámogatási kérelmeket. Azon családoknak és egyedülálló személyeknek, akik lakásfűtésre távhőt, földgázt, tűzifát, szenet vagy fűtőolajat, illetve villamos energiát használnak, az alábbiakban ismertetett feltételeknek kell eleget tenniük a támogatás igényléséhez.

 

A lakásfűtésre távhőt használó fogyasztók fűtéstámogatásban részesülnek, ha az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 1386 lejt a családok, illetve az 2053 lejt az egyedül élő személyek esetében. A lakásfűtésre földgázt, villamos energiát, illetve tűzifát, szenet vagy fűtőolajat használó fogyasztók abban az esetben igényelhetnek támogatást, amennyiben az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 1386 lejt sem a családok, sem az egyedül élő személyek esetében.

A támogatáshoz szükséges dokumentumok letölthetők a polgármesteri hivatal honlapjáról (www.szereda.ro, a Közérdekű információk Szociális Igazgatóság nevű menüjének szociális juttatások almenüjéből), a kitöltött formanyomtatványokat és a mellékelt igazoló okiratokat pedig szkennelve küldhetik a social@szereda.ro e-mail címre, vagy ha személyes ügyintézést igényelnek, akkor a városháza 28-as irodájába naponta 9.00–13.00 óra között nyújthatják be 2021. október 15-ig.

A Szociális igazgatóság javasolja, hogy igénylés előtt ellenőrizzék a kizáró jellegű javak listáját – ez szintén megtalálható a honlapon, a megnevezett almenüben.

További információk a 0266 315 120 / 115-ös telefonszámon, vagy a social@szereda.ro e-mail-címen igényelhetők.

 

2021. szeptember 14.,

újraközölve az új küszöbértékekkel 2021. szeptember 20-án

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA