HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

EGY LÉPÉSSEL KÖZELEBB A LEGLÁTVÁNYOSABB CSÍKSZEREDAI JÁTSZÓTÉRHEZ


Csíkszereda Önkormányzata a legutóbbi ülésén elfogadta a Lendület sétány 7. szám szomszédságában levő zöldövezet felújításának az előtervét, így egy lépéssel közelebb került Csíkszereda ahhoz, hogy a legújabb trendeknek megfelelő játszótérrel büszkélkedhessen. A tér minden korosztálynak kikapcsolódási lehetőséget biztosít.

 

 

A hargitai megyeszékhely 44 kisebb-nagyobb játszótérrel rendelkezik, nagy többségük felújtott, folyamatosan karbantartott szabadidős létesítmény. A Tudor negyedben, a Lendület sétány 5., 7. és 9. szám, valamint a Fenyő utca 5. szám alatti tömbháza által közrezárt övezetben azonban olyan játszótér készül, amely minden korábbit felülmúl.

A 3D-s alakzat a kisgyermekek számára többféle elemet rejt: alagutak, csúszdák, mászkálók. De nem hiányozhatnak a hinták, lipinkák sem, újdonságként pedig megjelennek a felnőtteket, időseket célzó elemek is. Lesz például ping-pong- és teqball asztal, sőt az idősebbek számára fitneszgépeket is elhelyeznek, és lesz sakkasztal is.

Ugyancsak része lesz a játszótérnek – megfelelően elkülönítve – a különféle játékelemekkel felszerelt kutyafuttató is.

A beruházás során 2830 négyzetméteren rendezik a zöldövezetet, a fejlesztés ugyanakkor járdaépítést és a közvilágítás korszerűsítését is magában foglalja. A megvalósíthatósági tanulmány szerint a „nemzedékek játszóterének” ÁFA nélkül 1,83 millió lej az értéke, a kivitelezés pedig 4 hónapot igényel.

 

2021. augusztus 30.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA