HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

SORBANÁLLÁS HELYETT AZ ELŐJEGYZÉST JAVASOLJUK


A Csíkszereda Polgármesteri Hivatalában működő Személynyilvántartó Közszolgálat emlékezteti a személyi igazolványért folyamodókat, hogy elkerülhetik a sorbanállást az online előjegyzés lehetőségével.

 

Csíkszeredában a személyi igazolványok kérelmezését kétféleképpen tehetik meg: online előjegyzéssel, illetve helyszíni sorszámigénylés alapján. A közszolgálat idén az első félévben 5487 ügyet oldott meg, és az ügyintézéseknek hozzávetőleg egyharmada sorszám szerinti rendszerben történt.

A nyári szezonmunkák időszaka miatt azonban megnövekedett az igény, és az ügyfélfogadást megelőző korai órákban állandósulni kezdtek a sorbanállások. Újabban már az is előfordul, hogy nem tudják fogadni a később értkező, sorszámot kérő ügyfeleket.

A közszolgálat azt javasolja a személyazonossági okmányt igénylőknek, hogy a sorbanállással elvesztegett idő helyett éljenek az online időpontfoglalás lehetőségével az elojegyzes.szereda.ro oldalon!

A közszolgálathoz tartozó anyakönyvi iroda az év első hat hónapjában 686 születést, 88 házasságkötést és 490 elhalálozást anyakönyvezett. Az iroda ügyfélszolgálatát gördülékenyebbé tehetjük, ha alkalmazkodunk egy javaslathoz: a születési és a halotti anyakönyvezésen kívüli intézni valókat célszerű 13.00 óra előtt megoldani, így rövidebb időn belül megvalósulna az adatfeldolgozás.

 

2021. július 23.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA