HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

A KÁJONI JÁNOS SZAKKÖZÉPISKOLA IS BEKERÜLT A FELÚJÍTOTT TANINTÉZETEK SORÁBA


Ebben az évben az első, de sorban az ötödik oktatási intézmény átvételezését tartották ma, június 25-én. A közel 690 diákot kiszolgáló Kájoni János Szakközépiskola felújítási munkálatai 5,35 millió lejbe kerültek.

Az elmúlt években a legátfogóbb tanintézet-felújítás kezdődött el, melynek keretében tizenegy iskola, illetve óvoda és napköziotthon, valamint bentlakás külső és belső korszerűsítése valósul meg. A Kájoni János Szakközépiskola egyike azon 11 csíkszeredai tanintézménynek, amely európai uniós társfinanszírozásból újult meg, és a Tulipán Óvoda, az Aranyalma Napközi Otthon, a Nagy Imre Általános Iskola, valamint az Octavian Goga Főgimnázium bentlakása után az ötödik, amelynek elkezdődött az átvételezési folyamata.

A Kájoni János Szakközépiskola felújítási munkálatainak értéke 5,35 millió lej, ebből 3,65 millió lej elszámolható költség. Ez utóbbi összeg 85%-át (3,1 millió lejt) az Európai Unió biztosítja, 13%-át (475 ezer lejt) a központi költségvetés, míg a fennmaradó 2% (1,8 millió lej) a helyi költségvetést terheli, akárcsak a nem elszámolható költségek (1,7 millió).

A tanintézményt a pincétől a padlásig minden oldalán hőszigetelték, kicserélték a villany-, a fűtés-, a víz- és szennyvízhálózatát, újravakolták és meszelték az összes helyiségét, és fotovoltaikus napelemrendszert szereltek a felújított tetőzetre. Az épületben mozgássérült felvonót is létesítettek. A kivitelező a csíkszeredai Tectum Company Rt. volt.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA