HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

SZOROS EGYÜTTMŰKÖDÉST AJÁNL A VÁROSHÁZA A GAZDASÁGI SZEREPLŐKNEK


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala az elmúlt időszakban öt egyeztetésre hívta meg a csíkszeredai gazdasági szereplőket. Ezen alkalmakkor Korodi Attila polgármester személyesen is találkozott az élelmiszeri kis- és nagykereskedőkkel, az ipari termelőkkel, az egyéb típusú kereskedelmi egységeket működtető vállalkozókkal, illetve a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT), a Hargita Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Csíki Vállalkozók Egyesülete (CsVE) és a Román Patronátus Hargita megyei képviselőivel.

A találkozók olyan együttműködések előszobáit teremtették meg, ahol a jövőben a városháza és a helyi vállalkozók rendszeresen együtt dolgoznak a felmerülő problémák megoldásaiban, elősegítve ezzel a kiskereskedők életben tartását, a nagykereskedők számára a logisztikai problémák kezelését, az infrastruktúra fejlesztését és a beruházások bevonzását is.

„Több ipari termelésben érdekelt vállalkozás magasabb számú munkahelyet és több beszállítót is jelent, ez pedig a helyi vállalkozásoknak is kedvez, ezért partnerek vagyunk minden ilyen jellegű vállalkozás tevékenységének a bővítésében vagy újak bevonzásában” – hangsúlyozta a polgármester a találkozókat követően.

A sajátos gazdasági működési kérdések mellett az anyanyelvhasználat, a kétnyelvűség kérdéskörét is körbejárták. A Sapientia EMTE-vel partnerségben, együttműködve a nagykereskedőkkel folyamatos utánkövetés kezdődik a kétnyelvűségnek a kereskedelemben való alkalmazását illetően, amely egyértelmű visszajelzéseket nyújt mindkét fél részére.

A polgármester azt is elmondta, javasolni fogja az önkormányzatnak gazdasági kerekasztal, vagyis konzultatív tanács létrehozását, ahol a vállalkozók szövetségei, a kereskedelmi és iparkamara, a polgármesteri hivatal és a városi tanács képviselői rendszeresen megvitatnák a város gazdaságát érintő és élénkítő kérdéseket, amely a későbbiekben a polgármesteri hivatal működésének javításában, programokban és beruházások bevonzásában köszön vissza.

Az együttműködés hatékonysága és a megoldandó problémák azonnalisága érdekében – a székelyföldi polgármesteri hivatalok közül elsőként – létrehozták a városházán a gazdaságfejlesztési irodát, amely lehetőséget teremt arra, hogy szakemberek segíthessék a helyi vállalkozók és a városháza közötti információcserét, ezáltal pedig Csíkszereda gazdaságát.

A város gazdasági működése Csíkszereda mozgatórugója. Ehhez olyan rendszerekre van szükség, amelyekben az önkormányzat és a vállalkozók között lehetővé válik az információk áramlása, annak érdekében, hogy a legjobb döntések születhessenek Csíkszeredában.

 

2021. május 27.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA