HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

A VÁGÁS NEM METSZÉS, A METSZÉS NEM CSONKÍTÁS


Csíkszereda lakossága megszokhatta, hogy a tavaszi nagytakarítás alkalmával a tömbházak közötti zöldövezeteket is megtakarítjuk, és ebben a lakosság áldozatkész, önkéntes segítségét is igényeljük. Az idei városszépítési akció a nehezen elmúló tél és a korai húsvéti ünnepkör miatt a szokásosnál később kezdődött, ehhez pedig alkalmazkodnunk kell. Ennek jegyében tájékoztatjuk a lakosságot, hogy:

  • a fák kivágása csak a környezetvédelmi ügynökség és a polgármesteri hivatal engedélyével történhet, és jól megindokolt kivételektől eltekintve csak a november 1. és március 1. közötti időszakban;
  • a szabályozás a fák védelme mellett a fészkelő madarak védelmét is szem előtt tartja;
  • az engedély nélküli fakivágás büntethető szabálysértésnek minősül;
  • az Eco-Csík köztisztasági vállalat valamennyi hulladékszállítási napon ingyenesen elszállítja a hulladékgyűjtőpontokhoz kihelyezett zöld hulladékokat (ágak, fűnyesedék, levelek stb.), a magánházak lakói pedig a cégtől igényelhető és ingyenesen biztosított zöld színű zsákokba gyűjthetik a biológiailag lebomló hulladékokat.

Kérjük a lakosságot, hogy tegyen különbséget a fakivágások és a kisebb metszések között! Ugyanakkor javasoljuk, hogy a gördülékeny együttműködés érdekében a zöldövezetek rendbetételét a nagytakarítás napja előtti időszakban végezzék el, hogy a takarítás napján az összegyűjtött hulladékot mihamarabb elszállíthassa az Eco-Csík!

A nagytakarítás programját ide kattintva tekintheti meg.

Legyünk egymásnak partnerei városunk megszépítésében! Köszönjük a megértést, a türelmet, és természetesen a segítséget is!

 

2021. április 21.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA