HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KÖZELEDIK AZ ÁLTALÁNOS TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és az Eco-Csík Kft. 2021. április 19.–május 14. között szervezi idén városunkban az általános tavaszi nagytakarítást. Az idén négy héten át tartó városszépítési akció keretében Csíkszereda minden közterületét, utcáját, járdáját megtisztítjuk. A takarítás sikeréhez idén is szükség van a városlakók segítőkészségére, együttműködésére.

 

Kérjük a lakosságot, segítsék a munkát azáltal, hogy a takarítás napján:

  • járműveikkel ne parkoljanak a takarításra váró út-, parkoló- és járdaszakaszon! (Bár maga a takarítás csak 13.00 órakor kezdődik, a takarítás útjában álló autók elszállítását kénytelenek vagyunk már 9.00 órakor elkezdeni annak érdekében, hogy felszabadítsuk a területet.)
  • megtakarítják a tömbházak környékén a zöldövezeteket (szemét összegyűjtése, gereblyélés, metszés, virágültetés, kerítések javítása)
  • kitakarítják a magánházak előtt a sáncokat (szemét összegyűjtése, esetenként a meder mélyítése)
  • külön köszönet illeti azon lakókat, akik magánházuk utcafrontján megjavítják a kapu, a kerítés, a ház homlokzatának hibáit

Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé egy adott utca, lakónegyed takarítását a betervezett napon, a pótlására május 14-e után kerül sor az eredeti ütemezés sorrendjében. Kövessék a városháza facebook-oldalát, ahol naprakész információkat talál a nagytakarítás menetéről!

Kérjük Önöket, járuljanak hozzá a tiszta, gondozott városkép megteremtéséhez!

 

A nagytakarítás tervezett programját ide kattintva éri el.

 

2021. április 13.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA