HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

JÖVŐ HÉTTŐL BENYÚJTHATÓK A LAKÁSIGÉNYLÉSI IRATCSOMÓK


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala április 6. és 16. között fogadja a beiratkozási dossziékat azon fiataloktól, akik lakást bérelnének az Országos Lakásügynökség (ANL) által épített tömbházakban. Az igénylőknek három kizáró jellegű feltételnek kell megfelelniük.

Csíkszeredában a 2016/165-ös számú határozat képezi az állami ügynökség által épített tömbházlakások bérbe adásának jogalapját, összhangban az 1998/152-es számú törvénnyel. Ennek értelmében a kérvényező 18–35 év közötti személy lehet, neki és családtagjainak (házastárs, gyermek, más, az ők eltartásukban levő személyeknek) nem volt és nem lehet tulajdonukban lakás, nem lehetnek bérlői állami és helyhatósági tulajdonú lakásnak, továbbá a kérvényezőknek csíkszeredai munkahellyel kell rendelkezniük. Az igénylő a kérvényezés pillanatában legfeljebb 35 éves lehet, de ezen felül 36 hónapon át még bérelheti az ANL-s lakást.

A kérvényezők várólistára kerülnek, és pontrendszer alapján juthatnak kedvezményes áron bérelhető lakáshoz.

Az iratcsomókat április 6–16. között a polgármesteri hivatal 44-es számú irodájában adhatják le munkanapokon 9.00–13.00 óra között.

Bővebb információkat és a szükséges iratok listáját ide kattintva találják.

 

2021. március 31.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA