HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ÁPRILISTÓL VERESS ALBERT VEZETI A CSÍKI JÁTÉKSZÍNT


Lezárult a csíkszeredai színház vezetői tisztségére kiírt versenyvizsga, a folyamat végeredményeként pedig Veress Albert, a társulat korábbi tagja áll az intézmény élére. A Kányádi Szilárd lemondását követően kialakult új helyzetről, a vizsga részleteiről és végeredményéről március 25-én, csütörtökön sajtótájékoztatón számolt be Korodi Attila polgármester és Sógor Enikő alpolgármester. A jövőre vonatkozó tervekről az új színházmenedzser beszélt.

 

„Kulturális élet nélkül nincs fejlődő Csíkszereda. A kulturális élet és ezen belül a színház a közösségi jólétnek egyik alappillére. A Csíki Játékszín kiválóan látja el a szerepét: nevel, elgondolkodtat, kizökkent azokból a hétköznapokból, amelyekben az élet folyamatosan benntart bennünket. és megnevettet” – mutatott rá az intézmény fontosságára Korodi Attila. A polgármester köszönetét fejezte ki a társulatnak, amiért az elmúlt év nehézségei ellenére, világjárvány közepette is helytáll.

A február elején meghirdetett pályázat részleteiről Sógor Enikő alpolgármester számolt be. Rámutatott, a városvezetés célja, hogy új szintre lépjen a színház, hangsúlyosan jelen legyen a régió társadalmi, kulturális életében, illetve nemzeti, sőt nemzetközi szinten is jegyezzék. E cél elérése érdekében Erdély-szinten elismert szaktekintélyeket kértek fel vizsgabizottsági tagnak: Bocsárdi Lászlót, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színház rendező-igazgatóját és Tompa Gábort, a Kolozsvári Állami Magyar színház igazgatóját és főrendezőjét.

Veress Albert örömét fejezte ki, hogy a tervei összhangban vannak a város elképzeléseivel. Meglátása szerint a társulat megérett arra, hogy szintet lépjenek, a nézők is nyitottak a mélyebb üzenetekre. „Sok tervünk van, sok munka áll előttünk” – összegzett az új igazgató. A menedzseri szerződést  jövő héten írják alá.

 

2021. március 25.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA