HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

MÁRCIUS 15.: VISSZAFOGOTTAN, DE SZÍVBŐL ÜNNEPEL CSÍKSZEREDA


A járványügyi megszorításokra való tekintettel idén sem tömegrendezvény formájában, hanem elsősorban a szívünkben ünnepelve emlékezhetünk meg Csíkszeredában az 1848-as magyar forradalom kitörésének évfordulóján, március 15-én.

 

 

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékünnepén kulturális műsorral és egész napos koszorúzásra való felhívással készül Csíkszereda Polgármesteri Hivatala. Az elképzeléseket azonban még átírhatják újabb, a kormány által kilátásba helyezett korlátozások.

Az ünneplésre a Csíki Kamarazenekar készít fel: 13-án, szombaton 18.00 órától ünnepi hangversenyt hallhatunk a Szakszervezetek Művelődési Házában. Az Operettgálára egységesen 25 lejbe kerül a belépés. Jegyek vásárolhatók munkanapokon 11.00–13.00 és 17.00–19.00 óra között az intézmény jegypénztárában.

Az évforduló napján koszorúkat helyezhet el bárki a Gál Sándor-szobornál, valamint a Vár téri Petőfi Sándor-szobornál. A polgármesteri hivatal javasolni fog a politikai és civil szervezeteknek, a kulturális és oktatási intézményeknek idősávot annak érdekében, hogy megelőzhető legyen népes csoportok kialakulása.

19.00 órai kezdettel ugyancsak a Szakszervezetek Művelődési Házában tartanak gálaműsort ünnepi beszédekkel, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és a Gyimesvölgye Férfikórus közreműködésével. Az előadásra a belépés ingyenes, a helyfoglalás viszont előzetes regisztrációhoz kötött: tel.: 0266–371362; e-mail: hargitaneptanc@gmail.com.

 

2021. március 8.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA