HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ELKEZDŐDÖTT AZ ÚTHÁLÓZAT JAVÍTÁSA


Az időjárás lehetővé tette, hogy nagyobb léptékben elkezdődjön Csíkszeredában az úthálózat javítása: a hidegaszfalttal való kátyúzásnak már a közepén járunk, és előkészítették a nagyobb léptékű javításokat is. Mindez a költségvetés függvényében módosulhat.

 

A polgármesteri hivatal szakirodája a helyszíni ellenőrzések és a lakossági bejelentések alapján 25 aszfaltozott utcát tartalmazó listát állított össze, ahol a meglyukadt útfelület miatt sürgető a mihamarabbi beavatkozás. A február végén elkezdett kátyúzás már javában folyik, mivel a hidegaszfalt tulajdonságai megengedik akár fagyos, de csapadékmentes időben is a bedolgozást. A most használt típust széles körben – repülőterek, autópályák, kikötők aszfaltozásakor is – alkalmazzák.

Készülnek a kavicsozott utcák javítására is: a listán 22 olyan utca szerepel, amely nem aszfaltozott, és ezeket akkor tudják javítani, amikor tartósan fagy- és csapadékmentessé válik az időjárás.

A legnagyobb „falatok” ezúttal is a javításból történő aszfaltozások, amelyek nem összetévesztendők a külön beruházásból megvalósuló útfelújításokkal. Tavaly nem sikerült leaszfaltozni a Mérleg utcai tömbházak belső udvarát, ezt a tervek szerint idén pótolják. A Pacsirta sétányon, korábban elbontott garázsok helyén két helyszínen folytatódik az aszfaltozás. A legjelentősebb beavatkozás idén is a Hunyadi János utcán történik: ezúttal a Szentlélek utcai körforgalomtól a tűzoltóságig terjedő szakaszt javítják kétrétegű aszfalttal, és ha a költségvetés megengedi, a Szék útja felőli szakaszát is megjavítják, akárcsak az azzal párhuzamos Szentkirály utcát. Ugyancsak a költségvetés elfogadása után derül ki, hogy karbantartási alapokból felújítható lesz-e a Decemberi forradalom utca, amelynek javítása nagyban függ a szomszédos Octavian Goga sétány átfogó felújításának ütemétől is.

 

2021. március 4.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA