HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

GÖRDÜLÉKENYEBBÉ VÁLT A SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY IGÉNYLÉSE


Az új személyi igazolványt igénylő csíkszeredaiak és a környékbeli települések lakói háromféle előjegyzési mód közül választhatnak, és az okmányt öt munkanapon belül át is vehetik. A Lakosságnyilvántartó közszolgálat új szabályzatának célja az ügyintézés egyszerűsítése és felgyorsítása.

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata a novemberi soros ülésén fogadta el a Lakosságnyilvántartó közszolgálat szabályzatát. A 2020/313-as számú önkormányzati határozat az előjegyzés, az ügyfélfogadási program és az okirat átvétele terén nyújtja a legfontosabb változásokat.

Az előjegyzés háromféle képpen történhet:

  1. online: a https://elojegyzes.szereda.ro/ weboldalon bárki számára;
  2. az állandó lakhely által megjelölt helyi polgármesteri hivatal segítségével: a közszolgálathoz tartozó községek és Tusnádfürdő város lakói esetében (amennyiben nem áll módjukban online felület  használata);
  3. személyesen: sorszám alapján a közszolgálatnál (Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, Vár tér 1. szám).

Módosul az ügyfélfogadás órarendje is: munkanapokon 8.00–13.00, illetve 14.00–16.00 óra között fogadják az ügyfeleket, akiknek már előzetesen össze kell állítaniuk az illető ügyintézéstípusnak megfelelő iratcsomót. A szükséges iratok jegyzékét megtalálja a www.szereda.ro oldal bal oldali menüoszlopa Személynyilvántartó nevű menüjének Lakosságnyilvántartó nevű almenüjében. Az ügyintézés illetékét a Mikó-várban működő pénztárban kell befizetni, és az iratcsomónak ennek bizonylatát is tartalmaznia kell.

Amennyiben további ügyintézés nem szükséges, az új személyi igazolványokat az igényléstől számított negyedik munkanapon vehetik át 12.00–13.00 óra, illetve 14.00–16.00 óra között.

Felhívjuk ugyanakkor az érdekeltek figyelmét, hogy az informatikai rendszer karbantartása és közigazgatási határidős feladatok végzése miatt a lakosságnyilvántartó közszolgálatnál 2020. december 24-én és 31-én szünetel az ügyfélfogadás. Megértésüket köszönjük!

 

2020. december 22.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA