HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

VÁLTOZATOS PROGRAMOK VÁRJÁK CSÍKSZEREDÁBAN A MIKULÁST


Karácsonyi faházikók, gyermekkoncert, Mikulás-kirakodó, Mikulás-vonat teszi bőségessé Csíkszereda hétvégi programkínálatát, zárásképpen vasárnap este meggyújtják a második adventi gyertyát is. Ünnepeljünk együtt!

Színvonalas kulturális kínálat fogadja szombaton, december 5-én a Mikulást Csíkszeredában. Az ünnepi hangulatot már december 4-től fokozza a félóránként közlekedő Mikulás-vonat (előzetes bejelentkezés a www.tusnad.bookonline.ro oldalon), amely egy héten át járja Csíkszereda városközpontját.

Szombattól a Központi parkban faházikókban székely hot-dogot, forralt bort, muffint, kürtőst, pálinkát, csokoládét és egyéb helyben fogyasztható termékeket kínálnak, 15.00 órától pedig Mikulás-kirakodó kezdődik a Promenádon. Egyebek mellett ékszerek, bőrdíszműves és textil termékek, kozmetikai cikkek, levendulakészítmények közül válogathatunk. (A Mikulás-kirakodó a Nagy István Művészeti Középiskolában már megszokott, de idén a járványügyi intézkedések miatt elmaradó Delikates karácsonyi vásárt hivatott pótolni.)

Délután kerékpáros mikulások osztanak ajándékokat, 18.00 órától pedig online koncertre várják a kicsiket: a Mese7es zenekar Mikulás-váró énekekkel, interaktív játékokkal szórakoztatja a gyermekeket. A koncertet a Csíkszeredai Városháza facebook-oldal közvetíti.

Vasárnap ismét a Központi park lesz a fő helyszín: 17.00 órától kerül sor a második adventi gyertya meggyújtására. Áhítatot tart Solymosi Alpár unitárius és Tamás János evangélikus lelkész, és fellép a Lux Aurumque kamarakórus. A meghívottak ezúttal a Szent Ferenc Alapítvány által működtetett csíksomlyói Szent István Otthon gyermekei lesznek. Mindenki más bekapcsolódását várjuk a Csíkszeredai Városháza oldalán történő élő közvetítésbe.

 

2020. december 3.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA