HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ÚJ ELEMEKKEL BŐVÜL CSÍKSZEREDA TÉLI DÍSZVILÁGÍTÁSA


Elkezdődött a karácsonyi fények felszerelése Csíkszereda közterein. Néhány helyszínen látványosan bővül a díszvilágítás, az adventi koszorú a Központi parkba költözik, és fenyőfát állítanak a Majláth Gusztáv Károly téren és a Központi parkban is. Mindkét fát az Octavian Goga negyedből mentik át.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala nagyrészt a korábbi évekből átmentett elemekkel díszíti fel a várost – elsősorban a központot és a Testvériség sugárutat –, a téli ünnepi világítás azonban új helyszínekkel és új díszekkel is bővül. A Kossuth Lajos utca oszlopai új díszekbe öltöznek, és először kap ünnepi világítást a Szent Ágoston tér és a Kalász negyedbe vezető lépcső oszlopsora. Fényfüzérrel díszítik továbbá a Szakszervezetek Művelődési Házának erkélyét és a Gál Sándor téri fákat is.

Ugyancsak újdonság, hogy a szokásos egy helyett idén két köztéri karácsonyfát díszítenek fel: egyiket a Majláth Gusztáv Károly téren, a másikat a Központi parkban. Érdekesség, hogy mindkét fát az Octavian Goga negyedből „költöztetik át”: a lakónegyedfelújítás során ezeket a fákat mindenképpen ki kell vágni, a téli díszvilágítás idejére pedig újrahasznosítják.

A díszvilágítás felszerelése elkezdődött, a Majláth téri fát pedig a helyére állították.

Az új elemekre beszerzésére 99 ezer lejt különített el idén a városháza.

 

2020. november 13.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA