HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

A VÁROSHÁZA PÁLYÁZIK AZ ISKOLÁK SZÁMÁRA


A tanintézmények helyett a városháza pályázik a digitális oktatást elősegítő eszközök vásárlására európai uniós alapokból. A begyűjtött igénylista alapján 13 iskola 7505 diákja és 718 oktatója számára pályáznak.

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata ma, november 12-én soron kívüli ülést tartott, amelyen több technikai kérdés mellett költségvetés-módosításról is döntöttek. Ez azért volt indokolt, hogy előkészítsék az európai unió keretéből pályázást, amely a  Versenyképességi Operatív Program (POC) jóvoltából digitális eszközöket kínál iskolák számára.

Korodi Attila sajtótájékoztatón kiifejtette: más városokhoz képest hátrányból indul Csíkszereda, mert eddig az önkormányzat nem foglalkozott ezzel a kérdéssel. A mai ülés arról biztosította az iskolákat, hogy nem ők kell pályázásban tapasztalt szakembereket bevonjanak, hanem megteszi ezt az önkormányzat.

A felmért igények alapján 13 iskola számára 5626 táblagépre, 1073 laptopra, továbbá webkamerákra, képernyőkre, interaktív táblákra, routerekre és egyéb eszközökre pályáznak.

 

2020. november 12.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA